Szerző: Ady Krisztián

2008. május 6. 15:20

Továbbra is lassan növekszik a vezetékes internetelőfizetések száma

2008 márciusának végére 1,39 millió fölé emelkedett a vezetékes -- xDSL, illetve kábeles -- szélessávú internetelőfizetések száma, miközben tovább csökken a vezetékes telefonvonalak számának lassú csökkenése. A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) adatai szerint továbbra is a kábeles előfizetések száma növekszik nagyobb ütemben.

[HWSW] 2008 márciusának végére 1,39 millió fölé emelkedett a vezetékes -- xDSL, illetve kábeles -- szélessávú internetelőfizetések száma, miközben tovább csökken a vezetékes telefonvonalak számának lassú csökkenése. A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) adatai szerint továbbra is a kábeles előfizetések száma növekszik nagyobb ütemben.

Az NHH gyorsjelentése szerint a hagyományos telefonvonalon szélessávú ADSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma márciusban csupán 0,5 százalékkal emelkedett, 763 ezerre, míg a négy legnagyobb kábelmodemes szolgáltató (UPC, T-Kábel, Fibernet, DIGI) szélessávú internetelőfizetőinek száma a hónap végén 446 ezerre rúgott, ami 1,4 százalékos emelkedést jelent. A szélessávú internetszolgáltatásra kábeltelevíziós hálózaton keresztül előfizetők száma országosan 628 ezer körül volt március végén.

A kezdeményezett hívások hossza márciusban 581 millió perc volt, az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama az előző havi j176,1 percről 180,2 percre emelkedett, noha március végére 12 ezerrel kevesebb fővonalat tartottak nyilván, mint egy hónappal korábban.

Vezetékes gyorsjelentés 2007 március

A közvetítőválasztást igénybevevők száma a februári 745 ezerről 722 ezerre csökkent, az előfizetők a hívásaikat márciusban is több mint 11 százalékban kezdeményezték közvetítőválasztáson keresztül és ebben a hónapban összesen 65 millió percet telefonáltak ezen a módon. A számhordozhatóság keretében az előfizetők a szolgáltatók között márciusban mintegy 7 ezer számot hordoztak szolgáltatóváltással.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról