:

Szerző: Ady Krisztián

2008. május 6. 11:22

Tíz újabb országba viszi el a Vodafone az Apple mobiltelefonját, az iPhone-t

Lassan szivárognak az információk az Apple mobiltelefonja, az iPhone terjedésének újabb állomásairól: a Vodafone szűkszavú sajtóközleményben közölte, hogy további tíz piacon, országban kezdi meg idén a telefon forgalmazását. A telefon aktiválásához szükséges az iTunes zenebolt is, így ezekben az országokban a telefonnal együtt ez a szolgáltatás is elstartolhat.

[HWSW] Lassan szivárognak az információk az Apple mobiltelefonja, az iPhone terjedésének újabb állomásairól: a Vodafone szűkszavú sajtóközleményben közölte, hogy további tíz piacon, országban kezdi meg idén a telefon forgalmazását. A telefon aktiválásához szükséges az iTunes zenebolt is, így ezekben az országokban a telefonnal együtt ez a szolgáltatás is elstartolhat.

Az év későbbi szakaszában a Cseh Köztársaságban, Egyiptomban, Ausztráliában, Görögországban, Olaszországban, Indiában, Portugáliában, Új-Zélandon, Dél-Afrikában és Törökországban lehet majd megvásárolni a Vodafone üzleteiben az iPhone-t. Az Apple természetesen nem kommentálja a Vodafone bejelentését és az elemzők véleményét, miszerint a júniusra várt ausztrál iTunes-szal együtt bemutatkozhat a harmadik generációs hálózatokat támogató iPhone-változat is.

Apple iPhoneAusztriában maga a T-Mobile kotyogta ki egy hétfőn megjelent napilapban, hogy "hamarosan" megvásárolható lesz a mobilszolgáltatónál a harmadik generációs iPhone, és valószínűleg az első ország lesz Ausztria, ahol piacra kerülhet az új telefon. Az Apple ezt sem kommentálta, de elzárkózott ettől később maga a T-Mobile is.

A Vodafone számos országban elkötelezett a harmadik generációs hálózat bővítése, a felhasználók migrálása és a készülékek promotálása iránt, többek között hazánkban is szinte csak harmadik generációs hálózatokat is támogató készülékeket vesz fel jóideje kínálatába. A Vodafone-nal kötött megállapodás a szűkszakvú sajtóközlemény szerint sem tűnik kizárólagosnak, így könnyen lehet, hogy más mobilszolgáltatóknál is felbukkannak a népszerű mobilok.

Mark Novosel, az IDC elemzője szerint valószínű, hogy a mobilszolgáltatók kedvezménnyel fogják árulni a hálózatukhoz kötött iPhone-okat, mely az adott ország Apple üzleteiben teljes áron, kártyafüggetlenül lesz majd megvásárolható.

A Vodafone-nal kötött megállapodás stratégiai fontosságú lehet az Apple számára, mely múlt hónapban közölte, hogy idén 10 millió iPhone eladására számít, mellyel a globális mobilpiac 1 százalékára tarthat majd várhatóan igényt. A cég 2007-ben több mint 4 millió iPhone-t értékesített, Európában jelenleg az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Ausztriában és Írországban lehet hivatalosan megvásárolni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 15:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.