Szerző: Ady Krisztián

2008. május 6. 10:30

Mobil helyettesítheti a beszállókártyát a Lufthansa egyes járatain

2008. április 28-tól mobilos beszállókártyát is használhatnak a Lufthansa légitársaság utasai a Hamburg és München, illetve Hamburg és Frankfurt közötti járatain. Amennyiben ezt a megoldást választjuk, e-mailben, vagy SMS-ben kapunk egy elektronikus beszállókártyát az internet böngészésére alkalmas mobiltelefonunkra.

[HWSW] 2008. április 28-tól mobilos beszállókártyát is használhatnak a Lufthansa légitársaság utasai a Hamburg és München, illetve Hamburg és Frankfurt közötti járatain. Amennyiben ezt a megoldást választjuk, e-mailben, vagy SMS-ben kapunk egy elektronikus beszállókártyát az internet böngészésére alkalmas mobiltelefonunkra.

A szolgáltatás igénybevételéhez a mobiltelefonos foglaláskor a mobile.lufthansa.com oldalon -- ahol grafikus felületen még a kívánt helyet is kiválaszthatják az utasok -- a "Mobile Bordkarte" menüpontot kell választani. A jegyfoglalás során az e-mail cím megadása és ellenőrzése után az utasok azonnal megkapják elektronikus beszállókártyájukat, ami valójában egy kétdimenziós vonalkód. Az elektronikus beszállókártya tartalmazza az utas nevét, a járat számát és az indulás időpontját, így a csak kézipoggyásszal rendelkező utasoknak a beszálláshoz mindössze a biztonsági ellenőrzést kell elvégezniük. A beszállási kapunál egy szkenner olvassa le a mobiltelefonról a jegy adatait.

Lufthansa

Alternatív megoldásként az utasok SMS-ben is kérhetik a szolgáltatást, ekkor a megadott számra a foglalás adatait tartalmazó linket és az azonosításhoz szükséges kétdimenziós vonalkódot küldi el a rendszer SMS-ben. Ebben az esetben az utasnak a beszállás előtt még fel kell keresnie az internetes oldalt érvényesítenie kell online a beszállókártyáját. Májustól ez a szolgáltatás az SMS-check-in-t választó ügyfelek számára is elérhető lesz.

A Lufthansa nyolc héten keresztül teszteli az új szolgáltatást, amely 2008 nyarától a legtöbb német belföldi járaton elérhetővé válik, augusztustól pedig az új elektronikus beszállókártya már az interneten, a lufthansa.com online check-in felületén is elérhető lesz. Május elejétől az online check-in szolgáltatási kör is bővül, ezentúl az utasok a vízum adatait és az útlevélszámokat is megadhatják a www.lufthansa.com oldalon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról