Szerző: Bodnár Ádám

2008. május 5. 12:59

Lassul a növekedés az Alerantnál

A 2007-es évet 1,8 milliárd forintos forgalommal zárt az elsősorban alkalmazásfejlesztéssel és -integrációval foglalkozó Alerant. A tavalyelőtti 48 százalékos növekedés most ugyan 12 százalékosra lassult, de a cég elégedett a mutatott teljesítménnyel.

[HWSW] A 2007-es évet 1,8 milliárd forintos forgalommal zárt az elsősorban alkalmazásfejlesztéssel és -integrációval foglalkozó Alerant. A tavalyelőtti 48 százalékos növekedés most ugyan 12 százalékosra lassult, de a cég elégedett a mutatott teljesítménnyel.

Az Alerant tevékenységének homlokterében egyre inkább a szolgáltatásorientált megoldások bevezetésével kapcsolatos szolgáltatások állnak, így az elmúlt évben az alkalmazásfejlesztésből és -integrációból származó bevételei rendkívül erőteljesen, 31 százalékkal nőttek, és elérték a 1,24 milliárd forintot. Az Alerant 2004 óta nyújt tanácsadási, projektvezetési és fejlesztési szolgáltatásokat SOA-architektúrákhoz kapcsolódva. Az érdeklődés e megoldások iránt 2006 második felétől érezhetően növekedett, s a tendencia az elmúlt évben is tovább erősödött.

"A 2007-es év a nagyvállalati informatikai piacon -- elsősorban a távközlési és pénzügyi szektorban -- a SOA-ról szólt. Szinte valamennyi cég megvizsgálta egy szolgáltatásorientált architektúra kialakításának lehetőségét" -- mondta az Alerant ügyvezető igazgatója, Szabó Tamás. "A SOA-bevezetések várhatóan ebben az évben jutnak el abba a fázisba, amikor a kezdeti lelkesedés után már a konkrét célok és feladatok megfogalmazása következik."

Az Alerant 2008-ban várhatóan tovább bővíti a szolgáltatásorientált architektúrák bevezetésével kapcsolatos szolgáltatásportfolióját. Ennek első lépéseként februárban jelentette be SOA Start csomagját, mellyel a SOA-val kapcsolatos döntésekben és az indulásban segíti a hozzáforduló cégeket.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.