Szerző: Bányai György

2008. április 28. 14:16

"Beautiful to use" szlogennel indítja útnak új mobiltrióját a Nokia

A Nokia a folyamatosan frissülő modellválasztékát most három új készülékkel teszi még teljesebbé, melyek közül kettő elcsúsztatható, egy pedig szétnyitható külsőben kínálja a harmadik negyedévtől a Series 40 kezelőfelület által összefogott műszaki tartalmat.

[HWSW] A Nokia a folyamatosan frissülő modellválasztékát most három új készülékkel teszi még teljesebbé, melyek közül kettő elcsúsztatható, egy pedig szétnyitható külsőben kínálja a harmadik negyedévtől a Series 40 kezelőfelület által összefogott műszaki tartalmat.

A Nokia kifogyott a modellszámokból, sorra mutat be egy korábbi termékkel megyező modellszámmal ellátott újdonságot, mely nevében egy kiegészítő szócskában tér el csak az azonos nevű elődtől. Ennek okét csak a névadók és a döntéshozók ismerhetik, egy biztos, rákeresni egy korábbi készülékre sokkal nehezebb lesz. A gyártó 6600 és 3600 telefonja egyaránt 2003-ban látta meg a napvilágot, melyek nevét most három friss modell örökölte.

A 6600 slide és 6600 fold legfőképp a külsejében tér el egymástól, míg az első elcsúsztatható, addig a második szétnyitható burkolatban pillantja majd meg a harmadik negyedévtől a piacokat. E két Bluetooth-adapterrel is felszerelt telefon Series 40 kezelőfelületen keresztül vezérelhető, 240x320 képpont felbontású kijelzői megfelelő részletességgel jelenítik meg a rajtuk megjelenő tartalmat. A slide változat a képkészítés terén jobb szolgálatot tehet: 3,2 megapixeles autofókuszos kamerát kapott, míg a fold modellé 2 megapixeles, fixfókuszos.

A 6600 széthajtható változata a gyengébb képalkotási képességeket külső kijelzővel ellensúlyozza, amely a belső kijelzőhöz hasonlóan OLED típusú. A zenelejátszásra kiválóan használható telefonok 18 megabájtnyi felhasználó által birtokba vehető memóriával érkeznek, melyek kiegészíthetők MicroSD kártyákkal, ezek négy gigabájtosak is lehetnek. Az adatkapcsolatok terén nem teljesít kimagaslóan egyik modell sem, a beépített internet elérési lehetőségek GPRS és EDGE módokban merülnek ki.

Nokia: Beautiful to use

A 97,3 grammos 3600 slide a 6600 változatoknál színesebb külsőben éri el a fiatalabb korosztályt, 3,2 megapixeles autofókuszos fényképezőgépe mellett FM-rádió és zenelejátszó alkalmazás is megtalálható, mely képes dekódolni az MP3, AAC, AAC+, eAAC+ és WMA állományokat és a háttérzajt is képes szűrni. A készülék rendelkezik Bluetooth adapterrel, kijelzője pedig 240x320 képpontot jelenít meg. Sajnos a beépített Opera Mini böngésző maximum EDGE sebességgel érkező adatokat jeleníthet meg, a 3600 slide is nélkülözi a 3G, illetve a HSDPA képességeket.

A három új telefon közül a 6600 slide a legdrágább: 275 eurós kártyafüggetlen áron kerül az európai szolgáltatók kínálatába a harmadik negyedévtől. Ezt a készüléket megegyező dátummal és 250 eurós áron a 6600 fold követi , majd a legolcsóbb harmadik, a 175 eurós 3600 slide.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról