:

Szerző: Ady Krisztián

2008. április 25. 11:51

Sokszorosára duzzadt a T-Mobile hálózatában az internetforgalom

Egy év alatt megháromszorozódott a T-Mobile mobilinternet-előfizetőinek száma, de ennél sokkal nagyobb ütemben nőtt a hálózaton generált adatforgalom. A T-Mobile szélessávú hálózata már 143 városban, a lakosság 55 százaléka számára érhető el.

[HWSW] Egy év alatt megháromszorozódott a T-Mobile mobilinternet-előfizetőinek száma, de ennél sokkal nagyobb ütemben nőtt a hálózaton generált adatforgalom. A T-Mobile szélessávú hálózata már 143 városban, a lakosság 55 százaléka számára érhető el.

A T-Mobile közleménye szerint idén még nagyobb ütemben terjed majd a szélessávú mobilinternetet nyújtó 3/HSPA hálózat, tovább bővítve a lakosságra vetített lefedettséget. Erre a lépésre szüksége is lesz a szolgáltatónak, hiszen "ellenfelei", a Pannon és a Vodafone is nagyszabású hálózatbővítésbe kezdett. A Vodafone különösen gyorsan próbál felzárkózni ezen a téren egy kicsit korábban eszmélő, egy kissé meglépő riválisaihoz, harmadik szolgáltatóként szintén nemrég lépte át a 100-as településszámot.

A számítógépes internetezésre ajánlott internetcsomagokra előfizető ügyfelek száma a T-Mobile-nál egy év leforgása alatt a háromszorosára növekedett, az ügyfelek jelentős része pedig modernebb, gyorsabb HSDPA-letöltésre, vagy HSPA-feltöltésre képes modemmel rendelkezik. Ennek köszönhetően az adatforgalom nem az ügyfelek számával arányosan emelkedett, tavaly márciushoz képest közel tizenhatszorosára nőtt.

A T-mobile szerint érezhető, hogy a mobil szélessávval kapcsolatosan sikerült eloszlatni a korábbi vezeték nélküli adatátvitellel (GPRS, EDGE) kapcsolatos kételyeket. A névlegesen 3,6-7,2 megabit/s-os -- a gyakorlatban 770 kilobit/s és 3,1 megabit/s közötti -- letöltési sebességhez gyors válaszidő is párosul, mely a korábbi megoldás egyik gyenge pontja volt.

Mobilszolgáltatók aránya

A rugalmasan használható netkapcsolat T-Mobile-nál -- ahogyan a másik két szolgáltatónál is -- folyamatosan akciósan vásárolható meg, például az 1, vagy 2 éves hűségnyilatkozatot vállaló előfizetők 3 hónapig havidíjmentesen barangolhatnak a világhálón, bárhol és bármikor.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 18:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.