:

Szerző: Ady Krisztián

2008. április 24. 15:04

Négy ajánlat érkezett a digitális műsorszóró hálózatok üzemeltetésére

A Nemzeti Hírközési Hatóság a beadási határidő lejártát követően közölte, hogy két-két pályázat érkezett a hazai földfelszíni digitális televíziós és rádiós műsorszóró hálózat üzemeltetésére. A televíziós üzemeltetésére az Antenna Hungária Zrt. és a Digital Broadcasting Kft. cégek, míg a rádiós műsorszóró hálózat üzemeltetésére szintén az Antenna Hungária Zrt., valamint a Magyar Rádió Zrt. adta be ajánlatát.

[HWSW] A Nemzeti Hírközési Hatóság a beadási határidő lejártát követően közölte, hogy két-két pályázat érkezett a hazai földfelszíni digitális televíziós és rádiós műsorszóró hálózat üzemeltetésére. A televíziós üzemeltetésére az Antenna Hungária Zrt. és a Digital Broadcasting Kft. cégek, míg a rádiós műsorszóró hálózat üzemeltetésére szintén az Antenna Hungária Zrt., valamint a Magyar Rádió Zrt. adta be ajánlatát.

Az NHH március 25-én írta ki az öt digitális földfelszíni televízió műsorszóró-hálózat, valamint egy, a VHF-sávban működő digitális rádió műsorszóró-hálózat üzemeltetési jogosultságára vonatkozó nemzetközi tenderét. Az ajánlatokat csütörtökön 11 óráig lehetett beadni, majd ezt követően került sor a tenderbontásra. A két különálló pályázat kiírását összesen kilenc cég vásárolta meg, közülük hét érdeklődött a televíziós és kettő a rádiós multiplex üzemeltetése iránt.

A televíziós pályázaton a digitális átállásról szóló törvény értelmében nem vehet részt olyan vállalkozás, vagy a vállalkozással irányítási viszonyban álló vállalkozás, amely előfizetőinek összesített száma a televíziós műsorterjesztési piacokon a digitális televízió műsorszóró hálózattal végzett műsorterjesztés kivételével meghaladja a háromszázezret, illetve olyan cége, amely Magyarország területén műsorszolgáltatást végez. A rádiós pályázaton nem vehet részt országos rádió műsorszolgáltató, vagy azzal irányítási viszonyban álló vállalkozás, az országos közszolgálati rádió és az országos rádió közműsorszolgáltatót kivételével.

Az ajánlatokat az NHH első körben formai szempontok alapján tekinti át és legkésőbb 15 nap múlva, az illetékes parlamenti bizottság jóváhagyását követően hoz döntést arról, hogy az ajánlatok megfelelnek-e a kiírásnak, azaz érvényesek-e. Ezt követően kerül sor a pályázatok tartalmi elbírálására, majd a parlamenti bizottság jóváhagyása után 2008 augusztusában kerülhet sor a pályázat eredményhirdetésére.

Amennyiben a pályázat eredményesen zárul, akkor még az idei évben elindulhat Magyarországon a jelenlegi analóg műsorszórásnál lényegesen korszerűbb és több új szolgáltatás lehetőségét is kínáló digitális földfelszíni műsorszórás és a mobil televíziózás is. Ez az NHH reményei szerint erősíti majd a versenyt a televíziós piacon és a magyar háztartások azon 20-25 százaléka, amely jelenleg csak szoba-, vagy tetőantennával néz televíziót, a jelenleg elérhetőnél sokkal szélesebb műsorkínálathoz juthat majd hozzá.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.