Szerző: Ady Krisztián

2008. április 24. 11:54:37

Külön weboldalon kínálja csalódást keltő extráit a Vistához a Microsoft

A Microsoft tavaly júlisuban egyszer már bocsánatot kért a Windows Vista Ultimate változatához beígért, de végül elmaradt extrák, kiegészítések miatt, azóta pedig még mindig csak néhány apróságot tett közzé a jelentős ártöbbletet fizető felhasználók számára. A tendencia nem változott, a minap érkezett újdonságok sem valami nagy extrák.

[HWSW] A Microsoft tavaly júlisuban egyszer már bocsánatot kért a Windows Vista Ultimate változatához beígért, de végül elmaradt "extrák", kiegészítések miatt, azóta pedig még mindig csak néhány apróságot tett közzé a jelentős ártöbbletet fizető felhasználók számára. A tendencia nem változott, a minap érkezett "újdonságok" sem valami nagy extrák.

A Windows Vista Ultimate változatához egyes pletykák szerint azért nem érkeztek, érkeznek egyedi szoftverkiegészítők, mert a Microsoft a fejlesztőcsoportot feláldozta a Windows Vista első és a Windows XP harmadik szervizcsomagjának miharabbi megjelenésének oltárán. Az eddig megjelent kiegészítők ráadásul totális koncepciótlanságot tükröznek, néhány nyelvi csomagon, a Bitlockeren, egy játékon és a DreamScape-en keresztül még azt sem látni, milyen extrákat próbált meg egyáltalán eredetileg megcélozni a redmondi óriás.

Az Ultimate változat a "legokosabb" Vista verzió, kombinálja az üzleti felhasználásra szánt Enterprise verzió hálózatos képességeit a Home Premium változat multimédiás funkcióival. A Microsoft 2007 szeptemberében egy Hold 'Em pókerjátékkal, a videós háttérképet nyújtó, erőforrászabáló Windows DreamScene-nel és a 35 nyelvet, közöttük a magyart is tartalmazó nyelvi csomagokkal örvendeztette meg az Ultimate változat tulajdonosait, ezt követően azonban ismét hosszú hallgatásba burkolózott.

Hét hónappal később, azaz az elmúlt napokban ismét frissült a kínálat, egy Ultimate Extras Glass Sound Scheme és egy Ultimate Extras Pearl Sound Scheme érkezett 7,8 megabájtos mérettel, illetve egy három videót tartalmazó DreamScene csomag, 43,9 megabájttal. Ennyit sikerült a Microsoftnak összehoznia több mint fél év alatt az Ultimate változat vásárlóinak.

Az extrák számára egy külön weboldalt is dedikált a Microsoft, az ultimatepc.com weboldalon minden Windows Update komponensen keresztül beszerezhető extráról részletes ismertető is olvasható.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 26. 14:55

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.