Szerző: Bányai György

2008. április 24. 10:35

A BenQ három új fényképezőgéppel lepte meg a piacot

A BenQ tegnap három új kompakt fényképezőgépet mutatott be, amelyek közül kettő stílusos, bőrhatású borítást is felvonultató gépházban kínálja a ma elvárható képminőséget és extrákat. Az újdonságok áprilisban kerülnek piacra, eddig nem ismertetett árakon.

[HWSW] A BenQ tegnap három új kompakt fényképezőgépet mutatott be, amelyek közül kettő stílusos, bőrhatású borítást is felvonultató gépházban kínálja a ma elvárható képminőséget és extrákat. Az újdonságok áprilisban kerülnek piacra, eddig nem ismertetett árakon.

A háromszoros közelítésre alkalmas optikával felszerelt BenQ DC C750, DC C850, valamint a DC E800 egyaránt a klasszikus építési módot követi. A C750 és C850 egymástól csak pár dologban tér el, ezek között első helyen szerepel a felbontás, míg az első hét, addig utóbbi nyolc megapixeles képeket menthet az SD/SDHC kártyákra, vagy a minimális 16 megabájt belső memóriára. A C750 hátoldalán 2,5 hüvelykes kijelző található, melyen 150 ezer képpont alkotja a megjelenő képet. Ezzel szemben a C850 2,7 hüvelykes, 230 ezer képpontos kijelzőjén sokkal finomabban látható a menü, illetve az elkészült fotók.

A két készülék közös jellemzője a ceruzaelemek, vagy az ezeket kiváltó AA akkumulátorok alkalmazása, a 93,2x62,2x25,1 milliméteres méret és a 140 grammos tömeg. Az optikai zoom használatát is megengedő moziüzemmódban másodpercenként legfeljebb 30 darab 720x400 pixeles képet képesek rögzíteni. A témautomatika korlátait feszegetők kedvére a zár- és blende előválasztás, illetve a teljes kontrollt adó kézi üzemmódok lehetnek. Az arcfelismerő, mosolyra exponáló autofókusz mindkét fényképezőgép szolgáltatásai között szerepel.

BenQ fényképezőgép újdonságok

A DC E800 a C-sorozatú gépeknél vékonyabb, 93x58x21,5 milliméteres burkolatban nyújtja a nyolc megapixeles felbontást és a Pentax optika által kínált háromszoros zoomátfogást. Az E800 SD/SDHC kártyákat fogad, belső memóriát illetően nincs jól eleresztve, mindössze 10 megabájt használható a képek tárolására. A mozgókép üzemmód 640x480 képpont 30 képkockás felvételében merül ki, az autofókusz pedig a mai állapotoknak megfelelően érzékeli az arcot (ezekből akár nyolcat is egyszerre) és mosolyidőzítéses is. Az áramellátásról lítiumion akku gondoskodik, mely a készüléken belül is tölthető az USB kábelen keresztül.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról