:

Szerző: Ady Krisztián

2008. április 23. 10:45

A Sony felvásárolja a Gracenote-ot

A Sony Corporation of America bejelentette, hogy megállapodást kötött a Gracenote felvásárlásáról. Az ügylet a hatósági és egyéb jóváhagyásokat követően akár már a jövő hónapban lezárulhat. A Sony 260 millió dollárt fizet a kaliforniai cégért, mely CD-adatbázisáról lett ismert, közismert.

[HWSW] A Sony Corporation of America bejelentette, hogy megállapodást kötött a Gracenote felvásárlásáról. Az ügylet a hatósági és egyéb jóváhagyásokat követően akár már a jövő hónapban lezárulhat. A Sony 260 millió dollárt fizet a kaliforniai cégért, mely CD-adatbázisáról lett ismert, közismert.

A Gracenote neve a Sony Ericsson telefonok tuljadonosainak is ismerősen csenghet, a Walkman-sorozatú és újabb generációs telefonokban található TrackID program is a Gracenote adatbázisát használja. A TrackID néhány másodpercnyi mikrofonon keresztüli felvétellel, vagy a beépített FM-rádióból rögzített hanganyag segítségével lekérdezi nekünk a cég adatbázisából az adott zeneszám adatait, címét, az album címét és az előadó nevét.

A Gracenote adatbázisa a CDDB-hez hasonlóan az audio-CD-k címeit, az azon található számok adatait is tárolja és szolgáltatja az ezt igénylő alkalmazásoknak, mint például a Winamp vagy az iTunes. A programok csak a CD-n lévő azonosítószámot küldik el a rendszernek, mely a válaszban megküldi az adott album összes adatát.

A Sony tervei szerint a Gracenote megmarad önállóan futó vállalatként -- a vezetőség is a helyén marad --, melyben a japán cég hatalmas potenciált lát: a Sony segítségével még dinamikusabban növekedhet, és újabb szolgáltatások, kezdeményezések is születhetnek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.