Szerző: Bányai György

2008. április 22. 12:06

Két új Nokia ExpressMusic mobil mutatkozott be

A Nokia két új mobiltelefont is bemutatott, melyek az ExpressMusic vonalba illeszkednek. Az új mobilok az év harmadik negyedévétől kerülhetnek az európai szolgáltatók kínálatába.

[HWSW] A Nokia két új mobiltelefont is bemutatott, melyek az ExpressMusic vonalba illeszkednek. Az új mobilok az év harmadik negyedévétől kerülhetnek az európai szolgáltatók kínálatába.

A Nokia ma bejelentette két új mobilját, melyek a gyártó sikeres ExpressMusic sorozatát egészítik ki. A Nokia 5320 és 5220 külsőre egymástól különböznek de mindkét burkolat a hagyományos építési módot követi. Az 5320 ExpressMusic megdobogtathatja azoknak a zenekedvelknek a szívét, akik nem szívesen válnak meg bevált fülesüktől, mert az a telefon 3,5 milliméteres jack aljzatába adapter nélkül illeszthető. A hangélményért új áramkör felel, amely a Nokia szerint jobb hangminőséget kínál, mint a korábbi modellek. A zenehallgatást a készülék akkumulátora egy teljes napon keresztül képes biztosítani.

Az 5320 a fentieken túl HSDPA sebességgel alkalmas a szélessávú internetelérésre is, böngészni a világhálót nem csak a számítógéppel összekötve adódik lehetőségünk, hanem a beépített böngészőn keresztül is. A 220 eurós szolgáltatófüggetlen vételáron a harmadik negyedévtől elérhető készülék memóriája MicroSD kártyákkal egészen nyolc gigabájtig bővíthető.

Nokia ExpressMusic 5320 és 5220

A kevésbé sokoldalú, de egyben olcsóbb Nokia 5220 ExpressMusic által kínáltak között nem található meg a HSDPA adatátvitel lehetősége, azonban a zenehallgatás oldaláról teljesíti mindazt, amelyet az erősebb készülék kínál, ráadásul ugyanolyan hosszan is, mert az 5220 is képes egy feltöltéssel 24 órán keresztül szórakoztatni a használóját. A fülhallgató e készülék esetében is 3,5 milliméteres jack aljzaton keresztül csatlakoztatható. Az 5220 hűségmentes jósolt vételára 160 euró körül alakulhat a harmadik negyedévtől.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról