:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. április 21. 15:06

Microsoft-SZÁMALK: intenzív tanfolyamok fejlesztőknek

A Microsoft és a SZÁMALK közös fejlesztői tréningsorozatot indít, amelynek keretén belül a jelenleg elérhetőnél rövidebb idő alatt és olcsóbban válnak megszerezhetővé a Microsoft fejlesztői kompetenciák és MCP vizsgák.

[HWSW] A Microsoft és a SZÁMALK közös fejlesztői tréningsorozatot indít, amelynek keretén belül a jelenleg elérhetőnél rövidebb idő alatt és olcsóbban válnak megszerezhetővé a Microsoft fejlesztői kompetenciák és MCP vizsgák.

Az intenzív technológiai képzés keretében a résztvevők témakörönként mindössze három nap alatt szerezhetik meg a Visual Studio 2005 alapú .NET 2.0 Core, Web, Windows és Distributed Application Development ismereteket. A program célja hosszabb távon, hogy jó alapot biztosítson az egyes témákhoz kapcsolódó hivatalos Microsoft vizsgákra való felkészüléshez és nemzetközi technológiai szakértő (MCTS) minősítések megszerzéséhez. A Microsoft és a SZÁMALK nem a piacon már meglévő 5 napos hivatalos képzéseket szeretné kiváltani az intenzív kurzusokkal, a céljuk inkább az, hogy meghozzák a kedvet ezekhez a mélyebb ismeretek adó tréningekhez.

"A piacon dolgozó fejlesztők komoly elméleti alapképzésben részesültek főiskolai vagy egyetemi tanulmányaik során, azonban tapasztalataink szerint gyakran nem találkoznak a legfrissebb technológiákkal" -- vélekedik Nyisztor József, a SZÁMALK Zrt., továbbképzési és fejlesztési igazgatója. "A fiatal, frissdiplomás diákoknak túl magas költséget jelentenek a hivatalos képzések, a piacon dolgozó fejlesztőknek pedig nincs idejük hosszú tréningeken részt venni."

Nyisztor szerint a felmérések arra utalnak, a munkáltatók sem szentelnek elegendő figyelmet a dolgozók továbbképzésére, gyakran nem is engedhetik meg maguknak, hogy egy tanfolyamon résztvevő munkatárs egy egész hétre kiessen a munkából. "A legújabb technológiákkal kapcsolatos kompetenciák megszerzése időigényes és költséges. A napi munka mellett rendkívül nehéz lépést tartani a fejlődéssel és részt venni komolyabb képzési programokban" -- hangsúlyozta Kollár László, a Microsoft fejlesztési üzletág igazgatója.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.