Szerző: Bányai György

2008. április 18. 14:18

Újabb, Wi-Fi adapterrel ellátott Panasonic fényképezőgép érkezik

A Panasonic 450 dolláros áron tette elérhetővé legújabb, a TZ5 utazó-zoomos fényképezőgépének technikai jellemzőin osztozó TZ50 fényképezőgépét, amely vezeték nélküli hálózatokon képes az elkészült képeket megosztani.

[HWSW] A Panasonic 450 dolláros áron tette elérhetővé legújabb, a TZ5 utazó-zoomos fényképezőgépének technikai jellemzőin osztozó TZ50 fényképezőgépét, amely vezeték nélküli hálózatokon képes az elkészült képeket megosztani.

A megapixel-versengés már csak pislákol a korábbi lángolás helyett, a gyártók felbontás növelése helyett inkább extra funkciókkal próbálják megnyerni a vásárlókat. A kilenc megapixeles TZ5 most kiegészült vezeték nélküli hálózati csatolóval is: az ezt az adaptert tartalmazó TZ50 -- amelynek egyéb jellemzői megegyeznek a TZ5-tel -- egy éves ingyenes T-Mobile hozzáféréssel kerül a boltok polcaira a jövő hónaptól. A Panasonic Lumix TZ50-et egyelőre az amerikai T-Mobile vezeték nélküli hálózatára hangolták, melyen keresztül a képek elkészültük után azonnal továbbíthatók az internetes képmegosztó portálok által biztosított tárhelyekre, mint amilyen a Google Picasa, vagy a Flickr. A szolgáltatás ugyan nem ingyenes, de a fényképezőgép árába egy évnyi használatot beépítettek, amely az első feltöltés dátumával indul, de ennek legkésőbb 2009. augusztus 31-ig meg kell történnie.

Panasonic Lumix TZ50

A TZ50-hez a Wi-Fi adaptert nem tartalmazó TZ5 adja az alapokat, ami kilenc megapixeles, optikája pedig a többi Panasonic modellnél látható irány szerint a korábbi átlagnál szélesebb látószögről, 28 milliméterről indítja a tízszeres optikai zoomot, természetesen rázkódásvédelemmel kiegészítve. Mindkét modell alkalmas az arcok felismerésére és automatikusan is képesek a témaautomatika pontjai közül választani a fotózási körülmények kiértékelése után.

Az adatátviteli lehetőségek fényképezőgépekbe történő telepítése nem először valósul meg a Panasonic új fényképezőgépével. Számos példát láthatunk erre, amelyek közül kiemelhetjük a napokban bemutatott Nikon S52c WLAN-modullal szerelt kompaktot, vagy a vékony, 7 megapixeles Samsung VLUU i70-et, amely HSDPA-modullal köti össze a fényképezőgép memóriakártyáját és a webes tárhelyet. A Panasonic termékei között is fellelhetünk ilyet: már 1999 nyarán kínált a gyártó olyan terméket, amely két Compact Flash kártyahellyel rendelkezett, amelyekből az egyikbe a memóriakártya, a másikba pedig egy 56,6 kbps-es modem volt csúsztatható. Akkoriban a PV-DC2590 1,3 megapixeles képeket készített.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról