Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Pénztárcaként, menetjegyként is használható a Nokia új telefonja

Bányai György, 2008. április 16. 15:33
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Nokia bemutatta 6212 Classic mobiltelefonját, melyet NFC kapcsolatra alkalmas Bluetoth-modullal is ellátott. A telefon segítségével a jelenlegi Bluetooth-kapcsolatnál jóval egyszerűbben lehet állományt cserélni.

hirdetés
[HWSW] A Nokia bemutatta 6212 Classic mobiltelefonját, melyet NFC kapcsolatra alkalmas Bluetoth-modullal is ellátott. A telefon segítségével a jelenlegi Bluetooth-kapcsolatnál jóval egyszerűbben lehet állományt cserélni.

A Nokia 6212 Classic NFC-kommunikációra képes Bluetooth modullal rendelkezik, mellyel az adatcsere egyszerű ráközelítéssel megvalósítható, természetesen, ha a másik fél is alkalmazza a technológiát. Az NFC (Near Field Communication) segítségével nem csak képeket és egyéb állományokat mozgathatunk, segítségével a mobiltelefon elektronikus pénztárcává, vagy akár menetjeggyé is átalakulhat, miután kiépült az ehhez szükséges hálózat.

A 6212 Classic -- ahogy az a gyártó többi Classic modelljére is jellemző -- hagyományos készülékházban kínálja az extra lehetőséget, emellett helyet ad egy két megapixeles kamerának is. A szórakoztatásról FM-rádió és zenelejátszó gondoskodik, utóbbi akár négy gigabájtnyi tárral is ellátható, a készülékház MiniSD kártyahelyébe csúsztatott kártyákkal. A készülék kijelzője két hüvelykes, rajta 240x320 képpont látható.

Nokia 6212 Classic

"Az NFC-képes készülékek, mint amilyen a Nokia 6212 Classic, alapjaiban változtatja meg a felhasználó a készülék és a környezet viszonyát" -- mondta Jeremy Belostock a Nokia NFC fejlesztésekért felelős vezetője. "A könnyű kezelhetőség végig megmarad a funkciók gazdagodása és a technológia használatával elérhető szolgáltatások fejlődése mellett." A készülék a harmadik negyedévtől kerülhet az európai szolgáltatók kínálatába, 200 eurós kártyafüggetlen áron.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!