:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. április 14. 14:42

Cisco-Raiffeisen lízingprogram kis- és középvállalatok számára

Közös finanszírozási programot indított kis- és középvállalatok számára a Cisco és a Raiffeisen Lízing, amely valamennyi Cisco termékre és szolgáltatásra érvényes.

[HWSW] Közös finanszírozási programot indított kis- és középvállalatok számára a Cisco és a Raiffeisen Lízing, amely valamennyi Cisco termékre és szolgáltatásra érvényes.

Az április 15-től július 31-ig tartó EasyLease Finanszírozási Program keretében a cégek a jelenlegi piaci kamatoknál kedvezőbben valósíthatják meg informatikai beruházásaikat 500 ezer és 7 millió forint értékhatár között, 24-36 hónapos futamidővel, CHF, HUF vagy EUR alapon. A lízingbevevőknek a futamidő kezdetén önerőt nem szükséges befizetniük, csak a vételár áfáját, amely azután a hatályos jogszabályoknak megfelelően visszaigényelhető.

"A kkv-k számára nem a technológia jelenti a legnagyobb akadályt, hanem az új információtechnológiai megoldások bevezetéséhez szükséges pénzügyi eszközök hiánya. A megfelelő finanszírozás segíthet a költségvetési problémák megoldásában, lehetővé téve, hogy a vállalatok olyan haladó technológiákba ruházzanak be, amelyek a költségek leszorítása mellett fokozzák az üzleti és működési hatékonyságot" -- mondta Vass Gábor, a Cisco Magyarország kis- és középvállalati üzletágvezetője.

Az ügyletek lebonyolítása a szokásos eljárásnáé lényegesen kevesebb papírmunkát igényel, a finanszírozási kérelmek a szükséges dokumentumok benyújtását követően legfeljebb 2 munkanap alatt elbírálásra kerülnek, mindennemű kezelési költség felszámítása nélkül. A Cisco EasyLease finanszírozási program a Cisco hivatalos regisztrált partnerein, illetve a finanszírozást nyújtó Raiffeisen Lízing Zrt. kijelölt értékesítő munkatársain keresztül érhető el.

"A tapasztalat azt mutatja, hogy a kkv-k pénzügyi forrásaikat inkább üzemeltetési tevékenységeikre, semmint olyan innovatív megoldásokra fordítják, amelyekkel igazi versenyelőnyre tehetnének szert" -- nyilatkozta Göblös Gergely, a Raiffeisen Lízing gép-berendezés üzletágának igazgatója. Göblös szerint a hazai informatikai lízingpiac dinamikusan növekszik, 2007-ben 50 százalékkal bővült, de még így is csak a teljes lízingportfolió 2 százalékát adta, míg nyugat-európában ez átlagosan 10 százalék körül alakul.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.