:

Szerző: Bányai György

2008. április 14. 13:32

Teljes méretű képérzékelős fényképezőgépet fejleszt a Samsung

A Samsung a közeljövőben lép piacra első teljes méretű (full frame) képérzékelővel szerelt tükörreflexes fényképezőgépével, mely a jelenlegi modellekhez hasonlóan nem távolodik el a Pentax vonaltól. Az új készülék jelenleg fejlesztés alatt áll, így pontos dátumot és árat sem tudhatunk a piaci bevezetéssel kapcsolatban.

[HWSW] A Samsung a közeljövőben lép piacra első teljes méretű (full frame) képérzékelővel szerelt tükörreflexes fényképezőgépével, mely a jelenlegi modellekhez hasonlóan nem távolodik el a Pentax vonaltól. Az új készülék jelenleg fejlesztés alatt áll, így pontos dátumot és árat sem tudhatunk a piaci bevezetéssel kapcsolatban.

A digitális tükörreflexes fényképezőgépek hallatán nem szorul már senkinek görcsbe a gyomra az izgatottságtól, de most úgy tűnik, újabb varázsszó hozhatja lázba a fotózás iránt hobbiszinten érdeklődő amatőröket. A Full Frame érzékelővel szerelt gépvázak esetében az optika látószöge teljes egészében kihasználható, ellentétben a kisebb érzékelővel szerelt gépekkel, amelyek esetében a kisebb fizikai méretű szenzorok miatt az optikák veszítenek ebből. Természetesen ettől még a Full Frame szenzoros gépek nem veszik át holnaptól az uralmat, de a kisebb szenzorral szerelt jelenlegi tükröskategória a peremre szorulhat a nem túl távoli jövőben.

A Nikon és a Canon már jelen van a piacon teljes, 35 milliméteres képérzékelővel szerelt fényképezőgéppel, mely lehetővé teszi lehetővé az optikák szorzószám-mentes illesztését. A kategória két öregjének egyeduralmát legutóbb a Sony csorbította saját megoldásának bejelentésével, mely szerint az hamarosan piacra kerül. Most a Samsung állt be a sorba, jelenlegi tükörreflexes fényképezőgépei fölé Full Frame gépének fejlesztésével.

A kép illusztráció

A modellszámmal még nem ellátott Samsung-fényképezőgép jelenleg fejlesztési fázisban van, de az alkalmazott képérzékelő szinte biztos, hogy CMOS típusú lesz, a gépváz, illetve az alkalmazható optikák terén pedig marad a Pentax ráhatás. A Samsung jelenlegi csúcsmodellje a GX-20 APS-C képérzékelőt alkalmaz, melynek okán a gyártó csúcsmodelljeként is csak a középmezőny gépeinek táborát gyarapíthatja.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.