Szerző: Bányai György

2008. április 10. 14:39

Újabb Wi-Fi barát Coolpix kompaktgép kerül piacra a Nikontól

A Nikon rejtett optikás, Wi-Fii csatlakozóval felszerelt fémházas kompaktgéppel jelentkezett, mely kilenc megapixeles képméretet és háromszoros zoomot kínál. A parányi gépházban még rázkódásvédelemnek is találtak helyet a mérnökök.

[HWSW] A Nikon rejtett optikás, Wi-Fii csatlakozóval felszerelt fémházas kompaktgéppel jelentkezett, mely kilenc megapixeles képméretet és háromszoros zoomot kínál. A parányi gépházban még rázkódásvédelemnek is találtak helyet a mérnökök.

A Nikon a mai napon jelentette be, hogy új, S52 és S52c fényképezőgépeit küldi a rejtett optikás kompaktok közé, melyek esetében az optika zoomolás közben sem emelkedik ki a gép vázából, mert egy prizma közbeiktatásával az egész optika a fókuszálás és közelítés közbeni elmozdulása a gépházon belül tartható. Ezt a megoldást először a két megapixeles Minolta X fényképezőgép választotta a piacon, amely 2002 januárjában extravékony kialakításával számos rajongóra tett szert, egyben az építési stílust is útjára indította.

A Nikon S52c és S52 kompaktok egyetlen kivételtől eltekintve azonosak, míg az első gép vezeték nélküli hálózati csatoló segítségével is, addig a második csak a hagyományos kábeles, vagy memóriakártyás másolás útján képes átadni fényképeket a számítógépnek. Az internetet elérni képes S52c a Nikon my Picturetown fotó- és videomegosztó szolgáltatását használva a fényképeket akár azonnal, a keletkezés pillanatában is feltöltheti az internetes tárhelyre.

Nikon CoolPix S52c

A stílusos, fém készülékház kilenc megapixeles CCD képérzékelőt és háromszoros közelítésre alkalmas (38-114 mm) optikát rejt, e két részegység munkáját a gyártó EXPEED képfeldolgozó processzora alakítja, majd menti az SD/SDHC kártyákra. Mindkét gép rendelkezik arcfelismerő autofókusszal, de a digitális utómunkák gépen belül vörösszem eltávolítást és digitális vakut is jelentenek. A két modell májustól kerülhet az üzletekbe, a vezeték nélküli csatolóval nem ellátott változat 250, az ezzel kiegészített S52c pedig 280 dollárba fog kerülni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról