Szerző: Bányai György

2008. április 7. 14:51

Stílusos a Polaroid belépő szintű fényképezőgépe

A Polaroid új digitális kompakt fényképezőgépe igen kedvező áron kerül elsőként Japánban a boltokba. A háromszoros zoomoptikával szerelt i535 az öt megapixeles képek elkészültéhez nem igényel komolyabb felkészültséget a használójától.

[HWSW] A Polaroid új digitális kompakt fényképezőgépe igen kedvező áron kerül elsőként Japánban a boltokba. A háromszoros zoomoptikával szerelt i535 az öt megapixeles képek elkészültéhez nem igényel komolyabb felkészültséget a használójától.

A túlzások nélkül stílusosnak leírható készülékházba öt megapixeles CMOS képérzékelőt építettek a tervezők, melynek előnye a csekély energiafogyasztás, az a szokottnál hosszabb akkumulátoros üzemidőben jelentkezik majd. E szenzortípus a CCD változatokhoz képest kevesebb zajt termel, ezért nem érthető, hogy az ISO-érzékenység -- amelynek emelésekor növekszik a képzaj -- csak 50-200-ig állítható. A fényképek készítésekor háromszoros közelítésre alkalmas, 36-108 milliméteres optika áll a fotós rendelkezésére, ez ma már nem számít határtalan fotózási szabadságnak, de az átlagos fotózási körülmények közepette -- és az árszintet figyelembe véve -- elégséges lehet.

Az i535 hátoldalán a jobbra rendezett gombok mellett egy 2,36 hüvelykes kijelzőt találhatunk, a készülékház aljából felnyíló ajtó alatt pedig SD/SDHC kártya, illetve két ceruzaelem, vagy utóbbiakat kiváltó AA akkumulátorok kaphatnak helyet. A flash kártya telítődésekor 32 megabájtnyi belső memória is használható a képek tárolására. A kezdők számára a 89,5 x 28,8 x 61 milliméteres, 134 grammos gép mellé miniállványt és tokot is csomagoltak.

Polaroid i535

A Polaroid fényképezőgépei hazánkban is fellelhetők, amelyek rendre a polcok elején találhatók, ha az azokon lévő termékek ár szerint kerültek rendezésre. Az öt megapixeles, 640 x 480 képpontos felbontású rövid klipek felvételére is alkalmas i535 sem kerül máshova, ha Magyarországra is elérkezik. Az április közepétől először Japánban megkapható fényképezőgép 100 dollárnak megfelelő összegért vihető majd haza. Addig is itthon a közvetlen előd szerezhető be, a hasonló paraméterekkel rendelkező Polaroid i533 digitális fényképezőgép 25 ezer forint alatt megvásárolható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról