Szerző: Bányai György

2008. április 4. 12:09

A Motorola júniustól szállítja autós telefonját

Ne gondoljuk, hogy a Motorola autós-navigációs telefonja hozza majd el a mobilok világba a ruházati divat ismétlődő megújulását, a mobilok között a régmúlt fazonja vélhetleg soha nem lesz újra trendi a jövőben. A Motorola új mobiltelefonja nosztalgikus felhanggal idézi a múlt évtizedet, egy olyan mobil, melyet autótelefonnak szánt a gyártó. Mi inkább kamiontelefonnak, vagy traktortelefonnak neveznénk.

[HWSW] Ne gondoljuk, hogy a Motorola autós-navigációs telefonja hozza majd el a mobilok világba a ruházati divat ismétlődő megújulását, a mobilok között a régmúlt fazonja vélhetleg soha nem lesz újra trendi a jövőben. A Motorola új mobiltelefonja nosztalgikus felhanggal idézi a múlt évtizedet, egy olyan mobil, melyet autótelefonnak szánt a gyártó. Mi inkább kamiontelefonnak, vagy traktortelefonnak neveznénk.

A Motorola meghallgatta a gyengénlátók imáit, a hatalmas készülékházon található gombok feliratai is hatalmasak, de a kijelző is alkalmazkodik az elnagyolt méretekhez, 2,8 hüvelykes képátlója miatt nem kell tíz centire a szemünktől tartva kisilabizálni a rajta megjelenő tartalmat, a készülék lehet akár fél méterre is tőlünk. Az M990 a jelenlegi Motorola termékektől idegen, gördítőkerékkel vezérelhető kezelőfelületet alkalmaz.

Kamionba, Traktorba vele! Motorola M990 Smart Rider

A készülék a CTIA rendezvényen mutatkozott be hivatalosan, GPS-vevőt, és Bluetooth adaptert tartalmaz, emellett MicroSD kártyát is képes fogadni, a mobil adatátvitel pedig maximum GPRS, vagy EDGE sebességű lehet. A Motorola -- autótelefonról lévén szó -- nagy valószínűséggel a vezeték nélküli hotspotok, védtelen hálózatok felkutatóira is gondolt volna, ha az első változatokhoz hasonlóan a piacérett példányokat is ellátják WLAN modullal, hiszen egy gépkocsiba fixen beépített mobil esetében a Wi-Fi csatoló a Wardriving kellékeként képzelhető el leginkább. A bumfordi telefon júniusban jut el a boltok és a beszerelőműhelyek polcaira.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról