Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Piacon a Canon IXUS "önarckép" kiadása*

Bányai György, 2008. április 01. 11:05
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Örülhetnek a nárcisztikus hajlamúak és az egoisták: a Canon bejelentette új IXUS modelljét, amelyet kifejezetten önarcképek készítésére ajánl. Az IXUS SP nyolc megapixeles felbontásban kínálja saját magunk fotózásának kényelmes lehetőségét.

hirdetés
[HWSW] Örülhetnek a nárcisztikus hajlamúak és az egoisták: a Canon bejelentette új IXUS modelljét, amelyet kifejezetten önarcképek készítésére ajánl. Az IXUS SP nyolc megapixeles felbontásban kínálja saját magunk fotózásának kényelmes lehetőségét.

A Canon mérnökei egyszerű, eddig parlagon heverő trükkhöz folyamodtak: a háromszoros közelítésre alkalmas optikát a hátoldali kijelző helyére építették be. Az IXUS SP (Self Portrait) témaautomatikája is alkalmazkodik a módosult felhasználási körülményekhez, 17 különféle fotózási helyzetet ölel fel, melyek között a beltéri önarckép üzemmód mellett a tüzijáték, valamint a havas táj is megtalálható, így nehezen található olyan helyzet, amelyben ne tudnánk kimagasló minőségű fényképet készíteni magunkról.

A fényképezőgép Compact Flash kártyára rögzíti a rólunk készült képeket, amelynek beteltére csipogó hang figyelmeztet. A kártya kivételekor az 51 megabájtnyi belső memória aktiválódik, amelyen bőrünk minőségétől függően további 30-40 olyan fotó kerülhet tárolásra, amelyen mi szereplünk. Az IXUS SP saját lítiumion akkumulátora egy feltöltéssel közel háromszáz fényképet készíthet fejünk elülső részéről, de a hátoldali vaku használata esetén az elkészíthető képek száma némiképp kevesebb. A gépbe épített autofókuszos élességállítás természetesen kiegészült az arc érzékelésének és követésének képességével is, de a fényképezőgép alkalmas a vörösszem-eltávolításra is.

Canon IXUS SP

"A Canon IXUS SP azok számára készült, akik a saját magukról készült fotókat a legkényelmesebben szeretnék elkészíteni, miközben a kép minősége profitál a legújabb technológiai vívmányokból is. Képzeljünk el egy nyaralást, amely során a fotókat készítő személy öröme, bánata az egész vakáción keresztül végig dokumentálásra kerülhet olymódon, hogy közben az őt néző személyek által látott háttér részletei is rögzítésre kerülnek." -- mondta Yuichi Ishizuka a Canon fogyasztói termékek üzletágának vezetője, aki maga is nagy rajongója és neves művelője az önarckép-fényképezésnek.

* Szeretnénk emlékeztetni a kedves olvasót, hogy ma április elseje van. Amennyiben észrevétele, megjegyzése van a hírrel kapcsolatban, forduljon a szerzőhöz.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.