:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. március 20. 12:24

Megjött az Office-javítás javítása

A Microsoft újra kiadta azt a biztonsági frissítést, amely számítási hibát okozott az Excel 2003-as verziójában. Az MS08-14 számú , távoli kódfuttatási sebezhetőséget javító patchet a múlt kedden bocsátotta ki a szoftvercég, azonban pár nap után kiderült, hogy telepítése után az Excel 2003-ban hibát okozhat, mikor egy makró valósidejű adatforrást használ egy cellatömbhöz. A hiba visszatérési értéke jellemzően 0, jegyzi meg a vállalat.

[HWSW] A Microsoft újra kiadta azt a biztonsági frissítést, amely számítási hibát okozott az Excel 2003-as verziójában. Az MS08-14 számú, távoli kódfuttatási sebezhetőséget javító patchet a múlt kedden bocsátotta ki a szoftvercég, azonban pár nap után kiderült, hogy telepítése után az Excel 2003-ban hibát okozhat, mikor egy makró valósidejű adatforrást használ egy cellatömbhöz. A hiba visszatérési értéke jellemzően 0, jegyzi meg a vállalat.

A Microsoft most kijavította a javítást, és újra kiadta. Az Excel 2003-at használó ügyfelek a KB950340 számú tudásbázis-bejegyzésben olvashatják el, miként tudják frissíteni rendszerüket. Az új patchhez a Microsoft Update-en keresztül is hozzá lehet férni, aki ezen keresztül tölti le, már a hibamentes változatot kapja, függetlenül attól, hogy előtte telepítette-e a problémát okozó patchet. Az MS08-14 összesen hét sebezhetőséget foltozott be, de a Microsoft sosem árulta el, hogy pontosan mi okozta a számítási hibát.

A múlt heti patch kedden a Microsoft összesen négy hibajavítást tett közzé, amelyek mind az Excel különféle változataiban felfedezett problémákat orvosolták. A kritikus lyukak mindegyike távoli kód végrehajtását teszi lehetővé valamilyen Office komponensen, és érintettek a 2000, XP, 2003 és 2007 kiadások egyaránt -- ezek közül talán legaggasztóbb az Outlook sebezhetősége. A frissítések az MS08-14 hibáját leszámítva viszonylag kis fejfájást okoztak, egyik telepítése sem igényelt még újraindítást sem.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:01

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.