Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

A fogyasztói piacon erősítene az Iomega felvásárlásával az EMC

Bodnár Ádám, 2008. március 18. 11:01
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Közeledik egymáshoz az EMC és az Iomega, az adattárolóiról és szoftveiről ismert vállalat megkeresését korábban még elutasította az adathordozóiról híressé vált cég, azonban az újabb, vonzóbb ajánlatot már megfontolja.

hirdetés
[HWSW] Közeledik egymáshoz az EMC és az Iomega, az adattárolóiról és szoftveiről ismert vállalat megkeresését korábban még elutasította az adathordozóiról híressé vált cég, azonban az újabb, vonzóbb ajánlatot már megfontolja.

Az EMC nemrég még csak részvényenként 3,25 dollárt kínált az Iomegáért, az új ajánlat azonban már jóval magasabb, papíronként 3,75 dollárról szól, ez összességében 205 millió dollárra értékeli a céget. Az Iomega bejelentette, hogy ez az ajánlat már vonzóbbnak tűnik, ezért megkezdi a tárgyalásokat az EMC-vel a lehetséges felvásárlásról. Közben maga az Iomega is akvizíción töri a fejét, a cég legalábbis már bejelentete, hogy megvenné a merevlemezeket gyártó kínai ExcelStort.

Azt azonban egyelőre nem döntötte el az Iomega igazgatótanácsa, hogy melyik irányba induljon el, vagyis az EMC ajánlata egyelőre nem feltétlen vonzóbb annál, mint hogy az ExcelStor felvásárlásával megerősödve továbbra is önállóan, de kínai befolyás alatt működjön a cég. Az ExcelStor anyavállalata, a Great Wall Technology ugyanis már most is jelentős befektetője az Iomegának, és egy esetleges összeolvadás esetén az Iomega is a Great Wall irányítása alá kerülne.

Iomega Zip drive
Az Iomega talán leghíresebb terméke a Zip-drive

A többek között külső adattárolókat, optikai meghajtókat, merevlemezeket, hálózati meghajtókat gyártó Iomega az EMC kezébe kerülve annak a fogyasztói üzletágát erősíthetné. Az EMC jelenleg kimondottan a vállalati ügyfelek számára kínál megoldásokat, de ma már a fogyasztói piacon is egyre nagyobb az igény az adatok biztonságos tárolására, mentésére és visszaállítására, ahogy az otthoni felhasználók egyre több pótolhatlatan adatot tárolnak digitális formában, például fényképeket, videókat.

Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.