Szerző: Bodnár Ádám

2008. március 13. 14:06

Keresztesi János lett az IVSZ elnöke

Keresztesi Jánost választotta elnökké tegnap tartott évi rendes közgyűlésén az Informatikai Vállalkozások Szövetsége. A közgyűlés elnökségi tagokat is választott, a Nemzeti Fejlesztési Terv szakterületi képviselője Drajkó László, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója, míg a megüresedett piacbővítési pozíció felelőse az elnöki posztról leköszönő Kovács Zoltán lett.

[HWSW] Keresztesi Jánost választotta elnökké tegnap tartott évi rendes közgyűlésén az Informatikai Vállalkozások Szövetsége. A közgyűlés elnökségi tagokat is választott, a Nemzeti Fejlesztési Terv szakterületi képviselője Drajkó László, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója, míg a megüresedett piacbővítési pozíció felelőse az elnöki posztról leköszönő Kovács Zoltán lett.

Keresztesi János a 70-es évek végén az Országos Számítástechnikai Vállalatnál (SZÁMALK) kezdte informatikai pályafutását. 1991-ben értékesítőként csatlakozott a Digital Equipment Hungaryhez, ahol később az indirekt értékesítésért lett felelős. 1995-től közel négy éven át volt az Oracle Hungary partnerkapcsolati, majd indirekt értékesítési igazgatója. Keresztesi 1999 áprilisától kezdve több mint öt éven át volt a Sun Microsystems hazai leányvállalatának ügyvezetője, ahol kétszer is az európai régió legsikeresebb vezetőjévé választották, 2001-ben pedig elnyerte az Informatikai Vállalkozások Szövetsége által odaítélt, "Az Év Informatikai Menedzsere" díjat. A szakember 2004 júniusa óta a FreeSoft vezérigazgatója.

Keresztesi 2005 óta az IVSZ elnökségi tagja. Korábban, általános elnökségi tagként olyan témákért volt felelős, mint a szoftverszabadalmak, illetve a hazai kis- és középvállalatok működését segítő hitelgarancia-program. Mostanáig a hazai hardver- és szoftvervállalatokat képviselte az elnökségben, munkájához számos munkacsoport (KSZF, Oktatás, IT Biztonság) képviselete tartozott.

"Vagy felismerjük az infokommunikáció jelentőségét mind az ország, mind pedig az egyén számára, és ennek megfelelően az elnyeri méltó helyét a kormányzati programokban, vagy pedig lemaradunk a versenyben" -- mondta megválasztása kapcsán Keresztesi. "Éppen ezért az IVSZ a jövőben is kiemelt feladatának tartja majd a digitális írástudás elterjesztését, hiszen ma még közel 6 millió ember számít digitálisan írástudatlannak. Keresztesi szerint a szektor fontosságát egyelőre a piaci szereplők ismerték egyértelműen fel, a kormányzatban azonban már nem ennyire egyértelmű a helyzet."

Az új elnök programjában kiemelte, hogy a hazai piac védelmét, a versenytisztaság megteremtését és a KKV-k versenyképességének növelését tartja a legfontosabb problémáinak. Keresztesi célja, hogy javítsa az IVSZ érdekérvényesítő képességét olyan eszközökkel, mint például a Közbeszerzési tanácsban való közvetlen képviselet, vagy a különböző szakmai szervezetekkel való együttműködés.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról