Szerző: Bodnár Ádám

2008. március 13. 11:40

Megismételte 2006-os kiváló teljesítményét a Noreg

A kedvezőtlen piaci körülmények között is meg tudta ismételni remek 2006-os teljesítményét tavaly a Noreg, a vállalat lényegében változatlan, 505 millió forintos árbevétel mellett közel harmadával növelte a nyereségét, így 46 milliós eredménnyel zárta 2007-et. A szolgáltatások részaránya tovább növekedett az árbevételen belül, elsősorban az üzletbiztonsági tanácsadás terén elért 30 százalékos bővülésnek köszönhetően.

[HWSW] A kedvezőtlen piaci körülmények között is meg tudta ismételni remek 2006-os teljesítményét tavaly a Noreg, a vállalat lényegében változatlan, 505 millió forintos árbevétel mellett közel harmadával növelte a nyereségét, így 46 milliós eredménnyel zárta 2007-et. A szolgáltatások részaránya tovább növekedett az árbevételen belül, elsősorban az üzletbiztonsági tanácsadás terén elért 30 százalékos bővülésnek köszönhetően.

A Montana Zrt. információbiztonsági megoldásokra szakosodott leányvállalatának műszaki vezetője, Kovács Tamás szerint egyre több vállalat ismeri fel, hogy részben vagy egészében az informatikára alapozott működése ellehetetlenülhet, ha az IT rendelkezésre állása csorbát szenved. A fennakadások minél gyorsabb elhárítása érdekében egyre többen készítenek üzletmenet-folytonossági és katasztrófa-elhárítási tervet, amelyet egy átfogó felmérésnek kell megelőznie, és ezekhez egyre gyakrabban hívják segítségül a Noreg tanácsadóit.

Kőrös Zsolt ügyvezető elmondta, az üzletbiztonsági tanácsadás mellett egy másik, jelentős növekedést mutató terület a PKI-alapú azonosítási megoldások bevezetése. 2007-ben a Noreg is bekapcsolódott az egyik legnagyobb ilyen hazai projektbe, amely során a schengeni információs rendszerhez a teljes körű biztonsági szabályzat elkészítése mellett a központi rendszerhez hozzáférő felhasználók és alrendszerek azonosítására hoztak létre PKI-alapú infrastruktúrát. A Noreg feltett szándéka, hogy az idén saját fejlesztésű PKI-megoldásokkal lépjen piacra.

Szintén húzóágazat lehet a személyazonosság-alapú hozzáférés-kezelés (identity management), Magyarországon elsősorban a pénzügyi szervezetek érdeklődnek ilyen megoldások iránt, amelyeket törvény kötelez a bevezetésükre. A Noregnél úgy vélik, a kormányzati szféra mellett az iparvállalatok is egyre inkább kezdik felismerni ezek jelentőségét. A Noregnél úgy látják, a piaci igény eddig is megvolt az ilyen jellegű rendszerekre, azonban a bevezetésükhöz szükséges technológiák mostanra értek be.

Az idei évre a tavalyihoz hasonló pénzügyi eredényeket várnak a Noregnél. A vállalat a PKI és a személyazonosság-alapú hozzáférés-kezelés mellett áttörést vár a logelemzés területén is, amelynek bevezetésére törvény kötelezi a cég hagyományos ügyfélkörébe tartozó pénzügyi szolgáltatókat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról