Szerző: Bányai György

2008. március 12. 14:14

Extra funkciókat kínál a viszonylag olcsó Helios Odyssey hálózati adattár

Egy terabájtnyi adat tárolására és megosztására is alkalmas a Helios új adattárja, mely vezetékes hálózatokhoz csatlakozhat. E szolgáltatást egészíti ki a torrentfájlok, valamint az eMule zenemegosztó fájljainak kezelésének letöltésének képessége. A Helios Odyssey 170 dollárért kínálja az extra lehetőségeket, ebben az árban nincs benne a merevlemez ára.

[HWSW] Egy terabájtnyi adat tárolására és megosztására is alkalmas a Helios új adattárja, mely vezetékes hálózatokhoz csatlakozhat. E szolgáltatást egészíti ki a torrentfájlok, valamint az eMule zenemegosztó fájljainak kezelésének letöltésének képessége. A Helios Odyssey 170 dollárért kínálja az extra lehetőségeket, ebben az árban nincs benne a merevlemez ára.

Az otthoni felhasználásra szánt hálózati adattáraknál nem számít újdonságnak a torrentszerverekkel történő kommunikáció képessége, számos olyan NAS-t találhatunk, amely képes a számítógép segítségével beállított fájlok letöltését automatikusan elvégezni. A Helios Odyssey Media Hub egy olyan hálózati tároló, amely a fentihez az eMule zenemegosztó állományait is hozzácsapja, az állományokat pedig az akár egy terabájtos merevlemezen tárolhatja letöltés után.

A tároló burkolata alumíniumból készült, mely lehetővé teszi, hogy a benne lapuló merevlemez által termelt hő passzív, ventilátort mellőző hűtési megoldással kerülhessen a szabadba -- így a meghajtó szinte teljesen zajtalan. A háztartás szórakoztató elektronikai készülékeivel történő összeköttetés is lehetséges az UPnP szabvány támogatása miatt, természetesen ehhez az adatfolyamra igényt tartó eszköznek is kell ismernie e szabványt.

P2P szabványok ismerete 170 dollárért
P2P szabványok ismerete 170 dollárért

A Helios Odyssey belterében egy komplett számítógépet találhatunk, a letöltésekért és az adatkapcsolatokért egy 220 megahertzen üzemelő ARM9 processzor felelős, amely mellé 64 megabájtnyi memóriát és nyolc megabájtnyi flashtárat is illesztettek. A készülék merevlemezét további külső egységekkel bővíthetjük, erre a három USB 2.0 port -- melyek közül egy elöl, kettő pedig hátul kapott helyet -- tökéletesen alkalmas. Egy tárolóegység csatlakoztatása után -- legyen az további merevlemez, vagy egy digitális fényképezőgép -- egyetlen gomb megnyomása után átmásolhatók a csatlakoztatás dátumára nevezett könyvtárba az azon tárolt, vagy azzal felvett anyagok.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról