Szerző: Ady Krisztián

2008. március 7. 10:39

Több mint félszáz gyártó standján razziáztak a CeBIT-en

[HWSW, Engadget] A jelek szerint nem a Meizu az egyetlen, melynek az olasz Societa Italiana per lo Sviluppo Dell Elettronica, S.p.A., azaz rövidebb nevén Sisvel szabadalomkezelő vállalat bezáratta egy kis időre a standját a lassan kapuit záró CeBIT-en: több mint félszázra rúg a licencproblémák, szabadalombitorlások miatt razziázott kiállítóhelyek száma.

[HWSW, Engadget] A jelek szerint nem a Meizu az egyetlen, melynek az olasz Societa Italiana per lo Sviluppo Dell' Elettronica, S.p.A., azaz rövidebb nevén Sisvel szabadalomkezelő vállalat bezáratta egy kis időre a standját a lassan kapuit záró CeBIT-en: több mint félszázra rúg a licencproblémák, szabadalombitorlások miatt razziázott kiállítóhelyek száma.

A Sisvel elsőként 2006 őszén szerzett magának "hírnevet", amikor egyetlen határozott lépéssel kiüríttette a SanDisk standját a berlini IFA szórakoztatóelektronikai kiállításról, a látogatók csupán a gyártó készülékeinek képeivel találhatták hirtelen magukat szemben, a készülékekkel nem ismerkedhettek meg közelebből. A SanDisk ugyanis közel hatszáz más, köztük nagy nevű vállalattal ellentétben nem fizetett jogdíjat a Sisvelnek bizonyos MP3-mal kapcsolatos szabadalmak után.

A Sisvel kérésére zárta le most egy kis időre a Meizu standját is a német rendőrség a napokban, de a hivatalos közlemény szerint nem csak az egyik leghíresebb -- mondhatni legpofátlanabb -- "iPhone klónt" készítő kínai gyártó járt így, a 180 rendőrtiszt 51 különböző kiállító bemutatkozásra szánt befektetésének egy részét dobta a kukába -- vagy éppen szerzett 15 perces hírnevet -- a stand átmeneti kiüríttetésével. Az orzságonkénti listát Kína vezeti 24 bezárással, de Tajvan 12, Németország 9 lezárása sem piskóta. Lengyelország, Hollandia és Dél-Korea egy-egy standot veszített el.

Üres SanDisk stand az IFA-n
Üres SanDisk stand az IFA-n

A SanDisk már korábban is összetűzésbe került az olasz Sisvellel, több országban folyó bírósági ügyeiben éppen azt próbálja bizonyítani, hogy teljesen más technológiát használ az audioadatok továbbítására és fogadására, mint amelyet a Philips és több más vállalat szabadalmaztatott évekkel azelőtt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.