:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. február 27. 08:29

Az Autodesk 60 millió forint értékű szoftverrel támogatja a BME Építészmérnöki karát

Az Autodesk 50 darab AutoCAD Architecture 2008 szoftvert adományozott a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Karának, hogy segítse a diákokat hasznos, a piacon elvárt tudás megszerzésében. Az adományozott szoftverek piaci értéke meghaladja a 60 millió forintot.

[HWSW] Az Autodesk 50 darab AutoCAD Architecture 2008 szoftvert adományozott a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Karának, hogy segítse a diákokat hasznos, a piacon elvárt tudás megszerzésében. Az adományozott szoftverek piaci értéke meghaladja a 60 millió forintot.

"A támogatás nemcsak a szoftverek kiemelkedő értéke miatt fontos az egyetemnek, hanem nagy elismerést is jelent számunkra, hiszen az együttműködés megvalósulását a kar kiváló teljesítménye tette lehetővé" -- mondta Dr. Becker Gábor, a BME Építészmérnöki Kar dékánja. "A mai örömteli szerződéskötést sokéves előkészítő munka előzte meg, hiszen már régóta megfogalmazódott a szoftverlegalizálás intézményesítése, valamint a tantervbe való integrálás igénye" -- tette hozzá Szoboszlai Mihály, a BME Építészmérnöki Kar tanszékvezetője.

"A BME nyitott hozzáállása segíti a diákokat abban, hogy tanulmányaik során versenyképes tudást szerezzenek, amely egyezik az Autodesk céljaival" -- mondta Patrik Minks, az Autodesk építőipari megoldások regionális kereskedelmi menedzsere. "A vállalat összetett szoftvereit használva a végzett diákok a jövőben is könnyedén együtt tudnak működni a különböző területek tervezőivel, tekintve, hogy a tervezési folyamatok, az adatok megosztása, felhasználása egyszerűvé válik a hasonló szoftverekkel."

"A hasznos tudás elmélyítése érdekében a jogtiszta hozzáférés mellett olyan oktatói csomagokkal is segítjük a diákokat, amelyre még nem volt példa: az adományozott csomag egy részletes oktatóanyagot, egy 1 gigabájtos pendrive-ot és a szoftver student*, vagyis diákverzióját tartalmazza" -- mondta Hörcsik Imre, az ADT (Architectural Desktop) Felhasználók Magyarországi Egyesületének alelnöke. " A 30 napos bemutató példány érdemi felhasználása után a diákoknak lehetőségük van arra, hogy térítésmentesen hozzájussanak az AutoCAD Architecture 2008 szoftverhez."

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 09:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.