Szerző: Bányai György

2008. február 26. 11:01:32

A tíz legkívánatosabb kalózszoftver

A Software & Information Industry Association (SIIA) közzétette listáját, melyben csokorba szedte a kalózpiac legkívánatosabb szoftvereit. A leggyakrabban másolt szoftverek változatlanul a felhasználói programok közül kerültek ki, beleértve a szövegszerkesztő és táblázatkezelő irodai alkalmazásokat és weboldaltervező szoftvereket, valamint biztonsági alkalmazásokat.

[HWSW] A Software & Information Industry Association (SIIA) közzétette listáját, melyben csokorba szedte a kalózpiac legkívánatosabb szoftvereit. A leggyakrabban másolt szoftverek változatlanul a felhasználói programok közül kerültek ki, beleértve a szövegszerkesztő és táblázatkezelő irodai alkalmazásokat és weboldaltervező szoftvereket, valamint biztonsági alkalmazásokat.

A SIIA listát készített a cégek által legsűrűbben használt, nem jogtiszta programokról. A rangsor élén a Symantec Norton AntiVirus állt, az ezüstérmet az Adobe Acrobat szerezte meg, a dobogó harmadik helyére pedig a Symantec pcAnywhere szorult, ezek tehát azok a szoftverek, amelyeket a vállalatok a legsűrűbben használnak licenc nélkül. A fentiek mellett népszerű még az Adobe Photoshop, az Autodesk AutoCAD, az Adobe Dreamweaver, a Roxio Easy CD/DVD Creator, a Roxio Toast Titanium, az Ipswitch WS_FTP, és a Nero Ultra Edition.

A SIIA második listája azokat a szoftvereket vette sorra, amelyek a neten a leggyakrabban bukkantak fel kalózváltozatban. Itt három biztonsági szoftver, a McAfee VirusScan, a Symantec Norton AntiVirus, valamint a McAfee Internet Security Suite végzett az élen, de népszerű volt az Intuit TurboTax, az Adobe Photoshop, az Adobe Acrobat, az Intuit Quicken a , Symantec Norton pcAnywhere, a Symantec Norton Ghost, valamint az Adobe Creative Suite is.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 19. 20:50

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.