Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Megállni látszik a növekedés az EMEA régió nyomtatópiacán

Bodnár Ádám, 2008. február 22. 16:39
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Gartner jelentése szerint a nyomtatók, másolók és multifunkciós berendezések forgalma 4,3 százalékkal 52,6 millió darabra bővült 2007-ben az EMEA régióban.

[HWSW] A Gartner jelentése szerint a nyomtatók, másolók és multifunkciós berendezések forgalma 4,3 százalékkal 52,6 millió darabra bővült 2007-ben az EMEA régióban.

A piackutató cég elemzője úgy véli, a jövőben még ennél is kisebb bővülésre van kilátás, elsősorban a pénzügyi és gazdasági helyzet, másrészt a környezetvédelmi és egészségügyi szermpontok erősen rá fogják nyomni a bélyegüket mind az eladási darabszámokra, mind az árakra, nem beszélve a lapköltségekről, amelyek folyamatosan esnek. Cecile Drew vezető elemző szerint a gyártók rá lesznek kényszerítve arra, hogy egyre "zöldebb" technológiákat dobjanak piacra, ugyanakkor megmutassák az ügyfeleknek, miként tudnak kevesebbet nyomtatni, ezzel védve a környezetet.

A nyomtatópiac 2007-ben leginkább a multifunkciós berendezések és a színes eszközök növekedő népszerűségének köszönhette a növekedést, az eladások több mint négyötödést továbbra is a monokróm gépek adták. A színes nyomtatók eladásai 34 százalékkal ugrottak meg éves szinten, a monokróm berendezések szegmensében azonban mindössze 18 százalékos volt a növekedés.

A gyártók rangsorában a HP állt az élen, darabszám alapján számított 44,1 százalékos részesedéssel és az eladások 10 százalék feletti bővülésével. A piacinál nagyobb ütemű növekedés egyben azt is jelenti, hogy a HP részesedést rabolt el a vetélytársaitól, pontosan 3 százalékpontnyit. A versenyben az ezüstérmet a Canon kapta, amely ugyan 0,3 százalékpontot vesztett a részesedéséből, de még így is 15,8 százalékos részt tudott magához ragadni. A harmadik helyet az Epson kaparintotta meg, részesedése 12,7 százalék volt.

A nyomtatópiacon 2007-ben a legnagyobb vesztes a Lexmark volt, amelynek eladásai több mint negyedével zuhantak 2006-hoz képest, ahogy a cég megpróbált kivonulni a legolcsóbb szegmensből és a felsőbb kategóriás munkacsoport-nyomtatókra fordította figyelmét. A cég még így is 7,6 százalékos piacrészt tud magáénak, megelőzve a 10 százalékos növekedő, 6,1 százalékos piaci részesedést megszerző Brothert. Az öt legnagyobb gyártón kívül a többiek mindössze 13,7 százalékos részesedésen osztoztak.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.