Szerző: Bodnár Ádám

2008. február 22. 10:33

Beértek a BalaBit fejlesztései: remek évet zárt a cég, és még jobb előtt áll

Nagyszerű évet zárt és még jobb elé néz a biztonsági megoldásairól ismert BalaBit IT Security. A pár éve egyetemisták által alapított cég 465 millió forintos bevételt ért el 2007-ben, ami 52 százalékos növekedést jelent. Györkő Zoltán üzletfejlesztéi igazgató szerint 2008-ban akár ennek kétszeresét is elkönyvelheti a cég.

[HWSW] Nagyszerű évet zárt és még jobb elé néz a biztonsági megoldásairól ismert BalaBit IT Security. A pár éve egyetemisták által alapított cég 465 millió forintos bevételt ért el 2007-ben, ami 52 százalékos növekedést jelent. Györkő Zoltán üzletfejlesztéi igazgató szerint 2008-ban akár ennek kétszeresét is elkönyvelheti a cég.

A több mint 50 százalékos bevételnövekedés elsősorban az újonnan megjelent termékek, azaz a Sun hardveren futó Shell Control Box, illetve a syslog-ng népszerűségének köszönhető, amelyektől az idén még nagyobb forgalmat vár a cég. Györkő Zoltán üzletfejlesztési igazgató rámutatott, a biztonsági szoftverek beszerzése terén egyre fontosabb mozgatóerő a jogszabályi megfelelőség (compliance), és ebbe a trendbe tökéletesen illik a rendszeradminisztrátorok tevékenységét átláthatóvá és visszakövethetővé tevő Shell Control Box, illetve a syslog-ng nyílt forrású naplózó rendszer. Természetesen eközben az érdeklődés nem csillapodik a Zorp tűzfal iránt sem.

"A BalaBit hatalmas növekedési potenciállal rendelkezik, hiszen több technológiának kizárólagos fejlesztője, miközben a globális értékesítési hálózatát még csak most kezdi mozgásba hozni" -- mondta Györkő, kiemelve, hogy a cégnek már az Egyesült Államokon kívül a Távol-Keleten is van disztribútora. "Nem egy olyan potenciális partnerrel tárgyalunk jelenleg is, amely cégek globálisan értékesítenek, így a velük való kapcsolat akár ugrásszerű növekedést is hozhat számunkra."

"A biztonságtechnika fejlődésével párhuzamosan az általunk már évek óta fejlesztett speciális technológiák iránt a vállalatok egyre szélesebb köre mutat érdeklődést" -- mondta Scheidler Balázs, a BalaBit ügyvezető igazgatója és fejlesztési vezetője. "Azt is mondhatnám, nincs ebben semmi meglepő, mindez a BalaBit alapítása óta része az üzleti és fejlesztési stratégiánknak. Tisztában vagyunk azzal is, hogy a piac növekedése együtt jár majd az egyre erősebb versenytársak megjelenésével. Hét évnyi tapasztalattal és egy világszerte elismert márkanévvel várjuk őket."

A vállalat létszáma tavaly 25 százalékkal 40 főre bővült, és az idén további alkalmazottak felvételét tervezi a BalaBit. Lapunk kérdésére Györkő elmondta, több hazai szoftverfejlesztőhöz hasonlóan a BalaBit növekedésének is komoly gátját képezi a szakemberhiány, ezért a jövőben is komoly szerepet szánnak a Campus programnak, amelynek keretén belül tehetséges hallgatók kapnak támogatást tanulmányaik befejezéséhez, miközben elméletben és gyakorlatban egyaránt megismerkedhetnek a legmodernebb hálózati technológiákkal.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról