:

Szerző: Ady Krisztián

2008. február 15. 10:16

Microsoftos veteránnal erősít a Vodafone

A Microsoftos veterán átcsábításával erősít a Vodafone: a 17 éve redmondi óriásnál dolgozó, a mobil üzletág (Mobile Communications Business, MCB) vezető alelnöki tisztét is betöltő Pieter Knook a Vodafone mobil internetes stratégiájának kidolgozásához nyújt majd segédkezet.

[HWSW] A Microsoftos veterán átcsábításával erősít a Vodafone: a 17 éve redmondi óriásnál dolgozó, a mobil üzletág (Mobile Communications Business, MCB) vezető alelnöki tisztét is betöltő Pieter Knook a Vodafone mobil internetes stratégiájának kidolgozásához nyújt majd segédkezet.

A Vodafone csoportja az internetes, webes szolgáltatásokra, mobil eszközökre, illetve az ezeken keresztül elérhető tartalmakra fókuszál a jövőben. Knooknak rengeteg tapasztalata lehet e téren, hiszen az utolsó öt évben a Microsoft mobil üzletágánál dolgozott. A Wall Street Journal cikke szerint helyét a szerveres részleg alelnöke, Andrew Lees veszi majd át.

1997-től 2001-ig Knook volt a Microsoft Asia elnöke, a Kínát, Dél-Kelet Ázsiát, Indiát, Koreát és Japánt ellátó divízió ezalatt megduplázta bevételét, és a legdinamikusabban fejlődött a Microsofton belül.

Knook vezetése alatt a Windows Mobile a Microsoft egyik leggyorsabban növekvő területe lett, jelenleg 140 különböző termékben használják a redmondiak mobil operációs rendszerét, melyet világszerte 125 mobilszolgáltató is kínál előfizetőinek. A 2006-os üzleti évben 10 millió Windows Mobile operációs rendszert "szállított" a Microsoft, melyből 6 millió okostelefonokban kapott helyet.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:01

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.