:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. február 8. 09:14

Szép summát zenélt össze az Activision

Négyötödével nőtt a második legnagyobb független játékkiadó, az Activision bevétele a legutóbbi negyedévben, a vállalat nyeresége pedig megduplázódott, köszönhetően a Guitar Hero III óriási sikerének, de a Call of Duty 4 is kiemelkedően teljesített és a tavalyi év legnagyobb példányszámban eladott videojátéka lett.

[HWSW] Négyötödével nőtt a második legnagyobb független játékkiadó, az Activision bevétele a legutóbbi negyedévben, a vállalat nyeresége pedig megduplázódott, köszönhetően a Guitar Hero III óriási sikerének, de a Call of Duty 4 is kiemelkedően teljesített és a tavalyi év legnagyobb példányszámban eladott videojátéka lett.

Az negyedik naptári negyedévre eső harmadik pénzügyi negyedévében az Activision 1,48 milliárd dolláros forgalmat ért el, ami 80 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál, és messze felülmúlta az elemzők 1,39 milliárdos előrejelzését. A vállalat nyeresége egy év alatt 142,8 millió dollárról 272,2 millióra ugrott, az egyszeri tételek kiszűrésével számított profit részvényenként 90 centet tett ki, szemben az elemzők 80 centes várakozásával.

Az Activision sikerét a Call of Duty 4 és a Guitar Hero 3 alapozta meg a harmadik pénzügyi negyedévben. Előbbi játék minden platformon óriási siker volt, a kritikusok tetszését is kivívta, nem véletlenül adtak el belőle tehát több mint 7 millió példányt, amivel 2007 legjobban fogyó videojátéka lett. Míg a Call of Duty 4 sikeresen találta meg a hardcore-játékosokat, a Guitar Hero sorozattal az Activision meg tudta szólítani azt a közönséget, amely csak alkalmanként szórakozik videojátékokkal.

Guitar Hero III

Az Activision kirobbanó teljesítményét jól jellemzi, hogy bevétele megközelítette az EA-ét, bár a profitja lényegesen kisebb volt. A Vivendi Games és az Activision decemberben bejelentett összeolvadásával az EA valószínűleg amúgy is elveszti majd vezető pozícióját,vagy legalábbis fej-fej melletti küzdelem alakul ki a két cég között. Az Activision és a Vivendi a Call of Duty és a Guitar Hero mellett olyan megasikereket küldhet csatába, mint a Doom, a Quake, a World of Warcraft, illetve jónéhány mozifilm játékváltozata (Shrek, James Bond, Pókember, Transformers).

Az Activision jelentősen megemelte éves kilátásait is, a korábbi 2,45 milliárd dollár helyett már 2,65 milliárdos forgalomra számít a márciusban véget érő pénzügyi évében, a részvényenkénti eredményt pedig 85 cent helyett 97 centre várják a cégvezetők.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról