Szerző: Bodnár Ádám

2008. január 31. 12:09

Hurokátengedésen alapuló villámgyors ADSL az Externettől

Xpress ADSL néven új generációs internetszolgáltatást indított Szolnokon az Externet, amely a hagyományos ADSL-nél akár ötven százalékkal magasabb sávszélességet nyújt. Az előfizetők számára a sebesség mind feltöltési, mind letöltési irányban magasabb a hagyományos ADSL kapcsolatnál, korlátlan adatforgalom mellett.

[HWSW] Xpress ADSL néven új generációs internetszolgáltatást indított Szolnokon az Externet, amely a hagyományos ADSL-nél akár ötven százalékkal magasabb sávszélességet nyújt. Az előfizetők számára a sebesség mind feltöltési, mind letöltési irányban magasabb a hagyományos ADSL kapcsolatnál, korlátlan adatforgalom mellett.

Az Xpress ADSL jelenleg 1,5 Mbps, 5 Mbps , illetve 10 Mbps letöltési sebességű csomagokban rendelhető, amelyekhez rendre 192, 448, illetve 892 kilobites maximális feltöltési sebesség társul. A telefonközpontokhoz közeli területeken hamarosan ennél magasabb sávszélességek is elérhetőek lesznek. A cég elnök-vezérigazgatója, Pórffy András szerint Szolnok ráadásul csak az első állomása az Externet saját, országos szélessávú infrastruktúrájának az előfizetői hurokbérletre épülő hálózattal. "Szolnokot hamarosan további városok követik, ahol szintén elérhetővé tesszük az új szélessávú szolgáltatást" -- mondta Pórffy.

Az Xpress ADSL előfizetőinek a telefonszolgáltatást a jelenlegi távközlési szolgáltató biztosítja, azonban a telefonvonaluk szélessávú adatátviteli tartományát már az Externet telefonközpontban elhelyezett DSLAM berendezései biztosítják, melyek közvetlenül az előfizetői réz érpárra csatlakoznak. Az úgynevezett helyi hurok szétválasztással megvalósuló szolgáltatás magasabb sávszélességet, fokozott üzembiztonságot, illetve szükség esetén gyorsabb műszaki beavatkozást tesz lehetővé az Externet közleménye szerint.

Az Externet új DSLAM-infrastruktúráját a japán NEC Corporation szállítja. Az Xpress ADSL hozzáférés mellett többek között SDSL (szimmetrikus DSL), 25 megabites VDSL (Very High Speed DSL) illetve telefonszolgáltatások nyújtására is alkalmas.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról