Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Rádiómániásoknak készített mobiltelefont a Sony Ericsson

Ady Krisztián, 2008. január 24. 14:34
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Két új középkategóriás, de igen különleges mobiltelefont mutatott be a Sony Ericsson, melyeket azoknak szán, akik nem képesek elszakadni kedvenc rádiócsatornáiktól. Az R300 Radio és R306 Radio telefonok tervezésekor a jó minőségű rádióhallgatás volt a fő szempont. A készülékeket elsősorban fejlődő országok mobilelőfizetőinek szánják.

[HWSW] Két új középkategóriás, de igen különleges mobiltelefont mutatott be a Sony Ericsson, melyeket azoknak szán, akik nem képesek elszakadni kedvenc rádiócsatornáiktól. Az R300 Radio és R306 Radio telefonok tervezésekor a jó minőségű rádióhallgatás volt a fő szempont. A készülékeket elsősorban fejlődő országok mobilelőfizetőinek szánják.

A két telefon közül az R300 Radio hagyományos kivitelű, míg az R306 kagylóformájú, utóbbin két hangszóró kapott helyet, így a fülhallgató mellett kihangosítva is sztereóban is szólhat. A fülhallgatóhoz 3D-s hangerősítés is kapcsolható, de egyetlen gombnyomással lehet drasztikusan növelni a külső hangszórók hangerejét is. Az RDS-képes rádióvevő nem csak az FM-adókat, hanem az AM hullámsávot is be tudja fogni, valódi rádiót varázsolva a mobilkészülékekből.

A telefonok oldalukra állítva megszólalásig hasonlítanak egy kisebb, hordozható digitális rádióra, az R306 előlapján található programozható funkciógombok segítségével pedig könnyen válhatunk egyik adóról a másikra. Az adásokat akár rögzíteni is lehet későbbi visszahallgatás céljából. Az R306 készülék emellett 1,3 megapixeles kamerával (R300-nál VGA) is rendelkezik, de a Bluetooth is mindkét készülék szerves része.

Sony Ericsson R306 Radio
Sony Ericsson R306 Radio

A Sony Ericsson Walkman-sorozatú telefonjaiban megtalálható TrackID szolgáltatás az R300 és R306 telefonokban is helyet kapott, ezzel a kis programmal -- és mobil internethozzáféréssel -- másodpercek alatt kideríthető, hogy ki az éppen rádióban elhangzó szám szám címe, előadója, és melyik lemezen található. Az R300 Radio telefon 2008 második, míg az R306 a harmadik negyedévtől lesz kapható.