Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Mindenkit meglepett a Symantec jó teljesítménye

Bodnár Ádám, 2008. január 24. 08:53
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A saját előrejelzését és az elemzői várakozásokat egyaránt meghaladó negyedéves eredményekről számolt be a biztonsági szoftverek legnagyobb gyártója, a Symantec. A vállalat kilátásai is biztatóak voltak, a tőzsde pozitívan reagált a hírekre: a cég papírjai 9 százalékot erősödtek az 1 százalékot emelkedő NASDAQ-on.

hirdetés
[HWSW] A saját előrejelzését és az elemzői várakozásokat egyaránt meghaladó negyedéves eredményekről számolt be a biztonsági szoftverek legnagyobb gyártója, a Symantec. A vállalat kilátásai is biztatóak voltak, a tőzsde pozitívan reagált a hírekre: a cég papírjai 9 százalékot erősödtek az 1 százalékot emelkedő NASDAQ-on.

A decemberben véget ért harmadik pénzügyi negyedévében a Symantec 1,52 milliárd dolláros bevétel mellett 132 millió nettó profitot könyvelhetett el, ami részvényenként 15 centet jelent. Az egyszeri tételek kiszűrésével számított részvényegységre jutó eredmény 33 centet tett ki a harmadik negyedévben, ami felülmúlta az elemzők várakozásait és a Symantec saját prognózisát is. A Reuters Estimates által megkérdezett szakértők 1,45 milliárdos forgalom mellett részvényenként 29 centes profitot vártak, a vállalat 1,43-1,47 milliárdos bevételt és részvényenként 25-30 centes nyereséget jelzett előre.

A fogyasztói termékek adták a Symantec negyedéves bevételének 29 százalékát, a szegmens 8 százalékos forgalombővülést ért el. A Norton 360 óriási sikert ért el, a fogyasztói eladások negyedét ez a termék adta, amelynek 2.0 verziója márciusban várható. A szintén 29 százalékos bevételarányt képviselő biztonsági és adatmenedzsment eszközök forgalma 9 százalékkal emelkedett, az adatközponti termékek értékesítéséből származó bevétel pedig 11 százalékkal bővült. Utóbbi szegmens szintén 29 százalékát adta a bevételnek, a fennmaradó 6 százalékot pedig szolgáltatások tették ki.

Az elmúlt évben a Symantec két nagyobb felvásárlást is végrehajtott, az egy évvel ezelőtt megvett Altirisért 830 millió dollárt fizettek, novemberben pedig 350 milliót adtak a Vontuért. Az Altiris IT-menedzsment eszközök a harmadik negyedéves forgalomból 65 millió dollárral részesedtek. A negyedéves tájékoztatón John W. Thompson elnök-vezérigazgató elmondta, a Symantec nem tervez nagyobb felvásárlásokat a közeljövőben, azonban a termékportfolióját és stratégiáját kiegészítő kisebb cégek akvizíciója folyamatosan napirenden van.

A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!