Szerző: Bányai György

2008. január 18. 13:32

Új LaCie külső merevlemezek aprócska Samsung meghajtóval

Alig telt el pár nap a Samsung 1,3 hüvelykes SpinPoint A1 merevlemezeinek bemutatása óta, a LaCie máris bejelentette külső adattárolóit, amelyek ezeket a meghajtókat alkalmazzák.

[HWSW] Alig telt el pár nap a Samsung 1,3 hüvelykes SpinPoint A1 merevlemezeinek bemutatása óta, a LaCie máris bejelentette külső adattárolóit, amelyek ezeket a meghajtókat alkalmazzák.

A LaCie két, egymástól jelentősen eltérő formavilágú kicsiny házban kínálja a Samsung SpinPoint 1,3 hüvelykes merevlemezes egységeit. A "Little Disk" és a hitelkártya nagyságú "USB Key Max" 30 és 40 gigabájt kapacitásban válik elérhetővé. Mindkét modell USB 2.0 kapcsolaton kommunikál a számítógéppel. A külső, FAT 32 fájlrendszerre előformázott tárolóegységek telepítése pofonegyszerű, csak be kell dugni a kábelvéget egy szabad USB csatlakozóba, mely után az operációs rendszer automatikusan telepíti a szükséges meghajtókat (Windows XP, Vista, MacOS X, Linux esetében egyaránt).

LaCie Little Disk és USB Key Max

Az 55x85x6 milliméteres, 60 grammos USB Key Max alumíniumházas, fekete keretes 40 gigabájtos változata 150 dollárért február közepétől rendelhető, a narancs kerettel rendelkező, 120 dollárba kerülő 30 gigabájtos változat akár mostantól is megvehető lenne , de jelenleg hiánycikk. A 67x43x17 milliméteres, 85 grammos Little Disk 30, illetve 40 gigabájtos változatai szintén február közepétől kaphatóak majd 130, illetve 160 dollárért. A LaCie az egységekhez a titkosító és szinkronizációs alkalmazások mellett a 1-Click adatarchiváló szoftvert is mellékeli, valamint a SilverDisket, amely Mac OS X operációs rendszeren látja el ezt a funkciót.

A LaCie-termékek magyarországi képviseletét ellátó Hungarian Data Systems Kft.-nél (HDSYS) megkeresésünkre elmondták, hogy a kiszemelt termék a viszonteladói hálózatukban leadott rendeléstől számított két héten belül megérkezik (vagy akár hamarabb is, mert a LaCie péntekenként indítja útnak a küldeményeket). Ez azt jelenti, hogy egy 30, vagy 40 gigabájtos Little Disk akár február végén magyar tulajdonos kezében is lehet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról