Szerző: Bodnár Ádám

2008. január 14. 15:31

A Huawei nyerte el a legtöbb mobilhálózati berendezésre szóló megrendelést tavaly

Egy friss piackutatás szerint éllovassá vált a Huawei a mobiltelefonos hálózati berendezések piacán. Az EJL Wireless Research adatai alapján a kínai cég a megrendelések több mint harmadát söpörte be a az év utolsó negyedévében, ezzel maga mögé utasítva az olyan nagynevű cégeket mint az Ericsson, a Nokia Siemens Networks, vagy az Alcatel Lucent.

[HWSW] Egy friss piackutatás szerint éllovassá vált a Huawei a mobiltelefonos hálózati berendezések piacán. Az EJL Wireless Research adatai alapján a kínai cég a megrendelések több mint harmadát söpörte be a az év utolsó negyedévében, ezzel maga mögé utasítva az olyan nagynevű cégeket mint az Ericsson, a Nokia Siemens Networks, vagy az Alcatel Lucent.

Az év első három negyedévében rendre az Alcatel Lucent zsebelte be a legtöbb megrendelést, de a negyedik negyedévben a cég visszaesett a rangsorban a negyedik helyre. A Huawei a negyedik negyedéves kitűnő hajrának köszönhetően az egész évet tekintve is az élen zárt, a 205 darab szerződés 29 százalékát kaparintotta meg. mobilhálózati berendezésekből a második legtöbb üzletet az Alcatel Lucent szerezte, az összes szerződés 23 százalékát, a harmadik helyen pedig az Ericsson zárt.

A 3G/HSPA kategóriában szinte nyomasztó a kínai cég piaci fölénye, a Huawei a megrendelések több mint 52 százalékát vitte el, míg a második helyezett Ericsson csupán 26 százalékot. A tavalyi évben a hálózati berendezésekről szóló megállapodások közel kétharmada vonatkozott 3G/HSPA eszközökre, de egyre inkább érezhető az eltolódás a villámgyors adatátvitelt lehetővé tevő hálózatok irányába: a negyedik negyedévben megkötött megállapodásoknak közel háromnegyede szólt 3G/HSPA hálózatokról.

Magyarországon idén a Vodafone és a Huawei kötött nagyszabású együttműködési megállapodást, amivel a kínai berendezésgyártó ugyan nem vált exkluzív parterré, segítségével az eddigi szállító Nokia Siemens Networks árait akarja letörni a brit szolgáltató hazai leánya, hogy minél olcsóbban fejleszthesse magyarországi 3G/HSPA hálózatát. A Vodafone csoporton belül többek között a cseh és a spanyol érdekeltség is Huawei-partner már, Barcelonát nagyrészt a kínai cég eszközeivel fedik le.

a címlapról

Hack the crisis hungary

0

Elrajtolt a Hack the Crisis Hungary!

2020. április 3. 16:37

Közel 750 résztvevő és 80 mentor gyártja majd a hétvégén megoldásait a krízishelyzetre.