Szerző: Bányai György

2008. január 14. 10:46

A Panasonic erősít a képérzékelő-piacon

A Panasonic a Japánban található Tonami városát szemelte ki új gyáregységének helyszínéül, amelyben képérzékelő szenzorokat fog előállítani 2009-től.

[HWSW] A Panasonic a Japánban található Tonami városát szemelte ki új gyáregységének helyszínéül, amelyben képérzékelő szenzorokat fog előállítani 2009-től.

A Panasonic új gyáregységében előreláthatólag 2009. augusztusától fog beindulni a képérzékelő szenzorok tömegtermelése. A 94 milliárd jen összegű (körülbelül 860 millió dollár) beruházás a meglévő kapacitás mellett havonta további 30 ezer 200 milliméteres szilíciumszelet megmunkálását teszi lehetővé. Az építkezés 2008. szeptemberében kezdődik. A digitális fényképezőgépek közül nem egy gyártó (köztük a Canon és a Nikon is) Sony képérzékelőt is beépít CCD-s gépeibe, ettől eltérően a Panasonic fényképezőgépei a kezdetektől saját szenzort alkalmaztak.

Az új gyárban előállított CCD és Live MOS érzékelők, -- utóbbiak szorosan kapcsolódnak a Maicovicon (Matsushita Advanced Image Converter for Vision Construction) technológiájához -- nem csak digitális fényképezőgépek és videokamerák alkatrészéül szolgálhatnak majd, hanem autókba épített vezetősegédek, műsorszóró berendezések, illetve orvosi műszerek részegységeként is.

Panasonic

A Matsushita -- aki a nevét év elején Panasonicra változtatta -- új, többszintes gyáregysége 17 ezer négyzetméteres telken épül, 48 ezer négyzetméternyi területből nagyjából 10 ezer négyzetméternyi tisztaszobával. A Panasonic a környezetvédelemre is nagy hangsúlyt fektetett, mert olyan légkondícionáló berendezések kerülnek beépítésre a tisztaszobákba, amelyek üzemeltetése során 30 százalékkal kevesebb széndioxid kerül a környezetbe.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról