Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Fél terabájtos mobil merevlemezzel rukkolt elő a Hitachi

Bányai György, 2008. január 03. 11:17
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Hitachi új, 500 gigabájtos, noteszgépekbe szánt 2,5 hüvelykes merevlemeze technikiai áttörések alkalmazása helyett trükkhöz folyamodott a 320 gigabájtos jelenlegi csúcstartók dobogóról történő letaszításához.

[HWSW] A Hitachi új, 500 gigabájtos, noteszgépekbe szánt 2,5 hüvelykes merevlemeze technikiai áttörések alkalmazása helyett trükkhöz folyamodott a 320 gigabájtos jelenlegi csúcstartók dobogóról történő letaszításához.

Az E5K500 tervezésekor a mérnökök apró csínyként egy tányérral -- és természetesen az ehhez tartozó további író-olvasó fejekkel -- többet pakoltak a burkolatba, amely segítségével elérhették a 180 gigabájtnyi többletet, így adatsűrűség terén nem számolhatunk be áttörésről. A további lemeztányér alkalmazása hátránnyal is jár, annak helyigénye a szabvány fölé emeli a meghajtó magasságát. A 9,5 milliméteres szabványos magasság további három milliméterrel növekedett, így a szűkös hellyel megáldott noteszgépek esetében szó sem lehet a meghajtó beépítéséről, ami ugyanezért az USB-csatolóval ellátott külső keretek nagy többségébe sem építhető majd be.

500 gigabájt több tányérral: Hitachi E5K500
500 gigabájt több tányérral: Hitachi E5K500

A noteszgép-gyártók közül az ASUS azonban kifejezetten e megajtó köré építi M50 és M70 típusjelzéssel ellátott noteszeit, amelyekbe az E5K500-ból akár kettő is helyet kaphat, így elsőként érhetik el a mobil gépek között az egy terabájtos határt. A fejlett rázkódásvédelemmel (Rotational Vibration Safeguard) is ellátott E5K500 külön is megvásárolható lesz februártól, ára 400 dollár körül alakul majd, de a szabványtól eltérő magassága miatt nagy valószínűséggel a noteszgép gyártók szerepelnek majd legnagyobb részt a megrendelőlapokon.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.