Szerző: Ady Krisztián

2007. december 21. 10:36

Hihetetlenül sikeres az ASUS kisméretű Eee PC noteszgépe

A Digitimes információi szerint máris hatalmas sikert ért el az olcsó, kisméretű Eee PC noteszgép piacra dobásával az Asustek: egyetlen negyedév alatt 350 ezer noteszgépet szállított le az üzletekbe, melyek mind gazdára is találtak, a készülék ugyanis hiánycikk. Ezt annak ellenére sikerült elérni, hogy a noteszgép számos komolyabb piacon, Európa több nagy országában, például Franciaországban, illetve a Távol-Kelet számos területén még nem is kapható.

[HWSW] A Digitimes információi szerint máris hatalmas sikert ért el az olcsó, kisméretű Eee PC noteszgép piacra dobásával az Asustek: egyetlen negyedév alatt 350 ezer noteszgépet szállított le az üzletekbe, melyek mind gazdára is találtak, a készülék ugyanis hiánycikk. Ezt annak ellenére sikerült elérni, hogy a noteszgép számos komolyabb piacon, Európa több nagy országában, például Franciaországban, illetve a Távol-Kelet számos területén még nem is kapható.

Az Eee PC -- melyből már a fekete és fehér színek mellett pink és kék is elérhető lett az elmúlt napokban -- a jövő év elején kezdheti meg komolyabb térhódítását, ekkor jelenik meg az Egyesült Államokban a Best Buy üzletekben, illetve Japánban is. A készülék több konfigurációban kapható, nemrég került piacra a korlátozottabb, csupán 2 gigabájtos flashmeghajtóval szerelt, de olcsóbb Surf 2G modell is. A készülék ára 300-500 dollár között mozog.

>>> Az Eee PC-t bemutató cikkünkhöz kattintson ide! <<<

Az apró noteszgépekben 7 hüvelykes kijelző, 900 Mhz-es Intel processzor és lapkakészlet, Wi-Fi és Ethernet hálózati vezérlő, változó mennyiségű memória, illetve flashmemóriás háttértár található. Alapvetően a háttértár mérete, illetve a memória mennyisége határozza meg a konfiguráció árát, de a két nagyobb változathoz beépített webkamera is dukál. Az ASUS napvilágot látott tervei szerint később a 7 hüvelykes kijelző helyett nagyobbal is kapható lesz az Eee PC.

ASUS Eee PC

A felmérések szerint az erős kereslet ráadásul nem is a végfelhasználók részéről jelentkezik, hanem üzleti felhasználásra veszik a szerény teljesítményű, de könnyű, 1 kg alatti tömegű gépeket: a biztosítási, biztonsági, ingatlan- és oktatási piacon a legkeresettebb az Eee PC. Az értékesítésre leszállított laptopokat alig egyetlen nap alatt eladják, ami gyakorlatilag sorban állást jelent az olcsó készülékért.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról