:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. december 18. 11:55

Tavasszal érkezik a Norton 360 új verziója

A bétatesztelés fázisába lépett a Symantec otthoni felhasználóknak szánt biztonsági csomagjának, a Norton 360-nak a 2.0 verziója, amely az ősszel megjelent Internet Security 2008 egyes komponenseivel bővíti az előző verzió funkcionalitását.

[HWSW] A bétatesztelés fázisába lépett a Symantec otthoni felhasználóknak szánt biztonsági csomagjának, a Norton 360-nak a 2.0 verziója, amely az ősszel megjelent Internet Security 2008 egyes komponenseivel bővíti az előző verzió funkcionalitását.

A tavaszra ígért Norton 360 2.0 megtartja az első verzió szolgáltatásait (vírusvédelem, spamszűrés, tűzfal, phishing-szűrés, behatolásvédelem, stb.), emellett az Internet Security 2008-ból olyan képességeket örököl mint a személyes adatokat védő Norton Identity Safe, illetve a Browser Defender, emellett kibővítik a biztonsági mentési szolgáltatásait, valamint további lehetőségeket helyeznek el benne a számítógép finomhangolásához.

A biztonsági mentéseket a géphez csatlakoztatott meghajtók mellett a termékhez ingyen járó 2 gigabájtos online tárhelyre is elkészíthetjük, évi 20 dollárért ez akár 8 gigabájtra is bővíthető. A Norton 360 2.0 már iPodra vagy Blu-ray lemezre is képes elkészíteni a mentést, valamint több PC adatait is tudja egy megosztott hálózati meghajtóra menteni. A menteni kívánt állományok kijelölése is egyszerűsödött, emellett a visszatöltés is fejlődött, mostantól bele lehet pillantani a mentett állományokba, hogy biztosan azt állítsa vissza a felhasználó, amire szüksége van.

A Norton 360 2.0 finomhangolási opciói között felbukkan a regisztrációs adatbázist kitakarító funkció (Registry cleaner), valamint a Firefox által hátrahagyott állományok teljes törlése. A szoftver a karbantartás elvégzése után automatikusan ki tudja kapcsolni a PC-t, miután egy jelentést készített az elvégzett tevékenységről. További apró finomság, hogy a 2.0 verzióban a Smart Background Scheduler nem indít el a háttérben feladatokat, ha a gép akkumulátorról működik, és csak akkor kezd el működni, ha a PC-hez már jó ideje nem nyúlt senki.

A Norton 360 2.0 ugyanazokra a technológiákra épül mint a Norton Internet Security 2008, azonban mivel kimondottan átlagos felhasználóknak tervezték, ezért nagy hangsúlyt fektettek az egyszerű kezelhetőségre. A Symantec szerint a Norton 360 új változatában további fejlesztések történtek ezen a területen annak érdekében, hogy a terméket még könnyebb legyen használni. Érdekes egyébként, hogy Norton 360 a technikailag képzett felhasználók között is komoly rajongótáborra tett szert, a Symantec saját felmérése szerint a vevők kétharmada tapasztalt PC-felhasználó, a vásárlók felének pedig több számítógépe is van otthon.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:08

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.