Szerző: Bányai György

2007. december 17. 10:06

Szupervékony fényképező a BenQ kínálatában

A BenQ most bejelentett nyolc megapixeles fényképezőgépe mindössze 14,7 milliméter vastag. Vékonysága ellenére teljes értékű zoomoptika kapott benne helyet, amely a Pentax munkája.

[HWSW] A BenQ most bejelentett nyolc megapixeles fényképezőgépe mindössze 14,7 milliméter vastag. Vékonysága ellenére teljes értékű zoomoptika kapott benne helyet, amely a Pentax munkája.

A BenQ X835 nyolc megapixeles képérzékelője elé a Pentax híres Sliding Lens rendszerű optikája került, amelynek középső lencsetagja oldalirányba mozdul ki az optikai tengelyből, amikor az objektívtubus visszacsúszik a készülékházba. A Pentax háromszoros közelítést lehetővé tevő csúszólencséje a BenQ mellett még a HP, illetve a Casio vékony gépeiben is megtalálható.

A ma előszeretettel alkalmazott, ám kétes értékű reklámfogás az ISO-jelzőszám emelése. Az X835 esetében a döntéshozók nem kevesebb mint 6400-as számot jeleníttetnek meg az előlap matricáján, amely mozgókép üzemmódban ad szemcsés, de világos eredményt akár 640x480 képpontos, 30 képkocka sebességű (MPEG4) klipek esetében. A fényképek maximálisan ISO 2000 értéken készülhetnek.

BenQ DC X835

A piros, vagy fekete készülékház hátoldalán 230 ezer képpontos, 2,5 hüvelykes kijelzővel büszkélkedhet. A 120 grammos, 91x60x14,7 milliméteres (12,5 mm a legvékonyabb része) készülék memóriarésébe SD, illeve a nagykapacitású SDHC kártya csúsztatható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról