Szerző: Bányai György

2007. december 17. 12:11:10

Összecsavarható kijelzős könyvolvasó kerül piacra még az idén

A Philipsből 2006-ban kivált Polymer Vision december 10-én jelentette be felcsavarható, hajlékony e-papír kijelzőjének sorozatgyártását.

[HWSW] A Philipsből 2006-ban kivált Polymer Vision december 10-én jelentette be felcsavarható, hajlékony e-papír kijelzőjének sorozatgyártását.

Kevesebb mint 12 hónap alatt az üres southamptoni gyáregységbe bekerültek a szalagok, illetve az egyéb szerszámok, így készen áll a tömegtermelésre. A kijelzők első sorozata december elején legördült a gyártósorról és a piaci igényeknek megfelelően mostantól csak emelkedhet a gyártott mennyiség.

A gyártó első hajlékony kijelzős termékének, a Readiusnak a prototípusa már 2005-től tartja lázban az iránta érdeklődőket, ez év februárjában azonban már elnyerte közel végleges formáját is. Az összehajtogatott állapotban igen zsebbarát méretekkel rendelkező készülék 16 szürkeárnyalat megjelenítésére alkalmas, 4 gigabájt memóriát tartalmaz, de emellett USB csatlakozóval is rendelkezik. Ha vezeték nélkül szeretnénk adatokat letölteni, ezt EDGE és 3G csatornákon, vagy a DBV-H szabványú adatátvitel keretei között is tehetjük.

Polymer Vision Readius

A kihajtott állapotban 5 hüvelykes, bár csak QVGA felbontású kijelző mellett az igen hosszú akkumulátoros üzemidő is figyelemreméltó, hála az e-papír működési elvének, akár 10 nap is kihúzható egyetlen feltöltéssel. A Polymer Vision az első hajtogatható kijelzővel szerelt mobil-elérésre is alkalmas készüléket Librofonino néven a Telecom Italia partnerén keresztül fogja értékesíteni, de már folynak a tárgyalások más szolgáltatókkal Olaszországon kívül is.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 21. 05:05

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.