Szerző: Bodnár Ádám

2007. december 14. 13:45

Magyar vezető emelkedett regionális pozícióba a Microsoftnál

2008. január 1-től Takács Péter, a Microsoft Magyarország kereskedelmi igazgatója tölti be a vállalat közép-kelet-európai régiójának kis- és középvállalati értékesítési igazgatói posztját. Utódjának ezzel egy időben a Microsoft Magyarország ügyvezetője Kali Istvánt nevezte ki, a jövő év elejétől ő látja el a vállalat kis-és középvállalati üzletágának igazgatói feladatait.

[HWSW] 2008. január 1-től Takács Péter, a Microsoft Magyarország kereskedelmi igazgatója tölti be a vállalat közép-kelet-európai régiójának kis- és középvállalati értékesítési igazgatói posztját. Utódjának ezzel egy időben a Microsoft Magyarország ügyvezetője Kali Istvánt nevezte ki, a jövő év elejétől ő látja el a vállalat kis-és középvállalati üzletágának igazgatói feladatait.

Az informatikus mérnöki diplomával rendelkező Takács Péter 2001. márciusa óta tölti be a Microsoft Magyarország kereskedelmi igazgatói posztját. Jelentős szerepet játszott a Microsoft Business Solutions üzletág elindításában, emellett a nevéhez fűződik a szoftverbérleti konstrukció magyarországi meghonosítása. Takács irányítása alatt a kis- és középvállalati üzletág árbevétele négyszeresére növekedett.

A Takács helyére lépő Kali István 2000 májusában csatlakozott a Microsoft Magyarország csapatához. Két évig középvállalati account managerként dolgozott (Mid-Market Large Opportunity Manager), ezután nevezték ki a cég középvállalati üzletágvezetőjévé. 2006. júliusában, az OEM szervezet létrejöttével egy időben megbízatást kapott az önálló üzletág kiépítésére, ekkor lett tagja a Microsoft Magyarország felsővezetői csapatának.

"Külön sikerként értékeljük [...], hogy a Microsoft regionális vezetésébe Vityi Péter korábbi ügyvezető igazgató után újabb magyar kolléga került be" -- kommentálta a kinevezéseket Drajkó László, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója. "A mai nappal két kulcsemberünk léphet újabb pozícióba, és hiszem, hogy ezek a változások a Microsoft Magyarországot még sikeresebbé teszik majd."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról