Szerző: Ady Krisztián

2007. december 14. 13:49

Már BlackBerrykkel is szinkronizálható a Google online naptára

Segédprogrammal kedveskedik a BlackBerry tulajdonosoknak a Google, mellyel a Google Calendar bejegyzéseiket szinkronizálhatják össze mobil interneten keresztül a készülékükkel. A Google májusban tette elérhetővé a Calendar mobilos változatát, melyen bárki elérheti bejegyzéseit egy WAP- vagy internetböngésző segítségével.

[HWSW] Segédprogrammal kedveskedik a BlackBerry tulajdonosoknak a Google, mellyel a Google Calendar bejegyzéseiket szinkronizálhatják össze mobil interneten keresztül a készülékükkel. A Google májusban tette elérhetővé a Calendar mobilos változatát, melyen bárki elérheti bejegyzéseit egy WAP- vagy internetböngésző segítségével.

Az általános, bármilyen webböngészős mobillal elérhető Google Calendar oldalon olvasható bejegyzésekkel szemben az m.google.com/sync címen letölthető blackBerrys kliens a készülék saját naptáralkalmazásába illeszti be a bejegyzéseinket. A szoftver közvetlenül, a BlackBerryn keresztül is letölthető a fenti címről, vagy PC-n keresztül is telepíthető a mobilra.

Mobil változat
Google Calendar mobil böngészőben
A szinkronizálós megoldás előnye egyértelmű, ebben az esetben akkor is hozzáférhetünk naptárbejegyzéseinkhez, ha éppen nem érjük el az internetet, például egy repülőn ülünk. Az alapértelmezett szinkronizálási gyakoriság két óra, de amennyiben a készüléken módosítunk egy bejegyzést, az azonnal megjelenik a Google naptárában, a szinkonizálás rögtön aktiválódik.

A Google Calendar mobilkészülékes szinkronizálására nem csak maga a Google fejlesztett megoldást, néhány külső fejlesztés is elérhető, melyek közül péládul a GooSync alapvető képességei teljesen ingyenesen igénybe vehetők. A GooSync igyenes változata fő naptárunkat képes szinkronizálni bármilyen erre felkészített mobiltelefonnal -- például egy Sony Ericsson V630i-vel is--, ugyanis SyncML-képes az utóbbi 2 évben piacra került telefonok nagy többsége, a GooSync pedig erre épül.

A fizetős változat nem csak a megosztott Google Calendar bejegyzéseket, de telefonbejegyzéseinket is képes szinkronizálni a távoli szerverrel, így rendkívül könnyen mozgathatjuk át kapcsolatainkat az új telefonunkra, vagy egy másik készülékre.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról