Szerző: Ady Krisztián

2007. december 13. 14:39:33

A mobil internetelérésekkel is foglalkozik jövőre a Hírközlési Felügyelet

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) közzétette honlapján 2008-as piacfelügyeleti tervét , melyet december 15-ig kellett elfogadtatnia és megjelentetnie. Jövőre is kiemelten foglalkozik a hatóság a felhasználói jogok érvényesülésével, a jogszabályokban és előírt kötelezettségben szereplő szabályok ellenőrzésével.

[HWSW] A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) közzétette honlapján 2008-as piacfelügyeleti tervét, melyet december 15-ig kellett elfogadtatnia és megjelentetnie. Jövőre is kiemelten foglalkozik a hatóság a felhasználói jogok érvényesülésével, a jogszabályokban és előírt kötelezettségben szereplő szabályok ellenőrzésével.

Az NHH 2008-ban nagy súlyt helyez az előfizetői szerződések jogszerűségének vizsgálatára, mivel az elmúlt időszakban bebizonyosodott, hogy a szolgáltatók szerződései sokszor jogsértőek, egyéb hiányosságok mellett számos esetben hiányoznak a szolgáltatók kötelezettségei is. Kiemelt feladat lesz az általános szerződési feltételekben (ÁSZF) szabályozott hűségszerződések vizsgálata, melyre a helyhez kötött (vezetékes) telefon, az internet- és műsorterjesztő szolgáltatók számíthatnak.

A Hírközlési Hatóság 2008-ban teljes egészében áttekinti a mobilszolgáltatók ÁSZF-jét, és ismét felmérést készít a szélessávú internet-ellátottságról, köztül már a mobilinternetről is. A hatóság vizsgálja majd az internetszolgáltatók minőségi mutatóit, például a garantált le- és feltöltési sebesség meglétét is.

a címlapról