Szerző: Ady Krisztián

2007. december 12. 15:52:02

Novemberben csúcsra törtek a kéretlen levelek

Novemberben csúcsra törtek a kéretlen levelek: a Symantec riportja szerint a vállalat által megvizsgált elektronikus levelek 72 százaléka volt a tizenegyedik hónapban spam, alaposan rácáfolva a lassan csökkenő mennyiségről szóló előrejelzésekre. Ez 2007-ben abszolút rekornak számít, hiszen az átlag már 50-60 százalék körüli értékre csökkent.

[HWSW] Novemberben csúcsra törtek a kéretlen levelek: a Symantec riportja szerint a vállalat által megvizsgált elektronikus levelek 72 százaléka volt a tizenegyedik hónapban spam, alaposan rácáfolva a lassan csökkenő mennyiségről szóló előrejelzésekre. Ez 2007-ben abszolút rekornak számít, hiszen az átlag már 50-60 százalék körüli értékre csökkent.

A Symantec nem kevesebb mint 450 millió postafóikból gyűjti adatait világszerte, így elmondható, hogy a riportjában közölt kép sajnos megfelel a szomorú valóságnak. Az internetbiztonsággal foglalkozó cég már olyan kéretlen leveleket is elfogott, melyek a jövő évben megrendezendő kínai Olimpiával kapcsolatosak, de fennakadt a szűrőkön 35 milliónyi teljesen üres üzenet is, melyeket az e-mailcímek működésének ellenőrzésére indítottak útnak a spammerek.

Egy nemrég készült elemzés szerint nem csak a nagyobb mennyiségre, hanem újabb levélfajtákra is fel kell majd felkészíteni a spamszűrő internetbiztonsági szoftvereket, olyanokra, melyek egyenesen következnek az egyre gyorsabb, "szélesebb" hozzáférésekből. A jövőre akár 105 milliárd dolláros internetbűnözési "piac" szereplői jó eséllyel videókat tartalmazó spameket is bevethetnek majd jövőre.

A célzott támadások száma is rohamosan növekszik, májusban csak naponta tíz ilyen támadást regisztráltak, szeptemberben már 1100-at mindössze 16 óra alatt. 2008-ban még többen férhetnek majd hozzá az internet árnyoldalain fellelhető "fejlesztőeszközökhöz", mintakódokhoz, mely még több önjelölt víruskészítőt és nem mellesleg profit késztethet arra, hogy beszálljon ebbe a "gazdaságba", próbáljon anyagi előnyt kovácsolni ebből.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 26. 08:22

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.