:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. december 12. 10:42

Kétszeresére nőtt a UPC sávszélessége a BIX felé

Duplájára növelte a magyarországi központi világhálós adatforgalmi kapacitását a UPC, és a hazai internet-szolgáltatók közül elsőként alakított ki 20 gigabites redundáns (2x20Gb) kapcsolatot a BIX-ben (Budapest Internet Exchange). Így jelenleg a UPC rendelkezik a legnagyobb átviteli kapacitással a hazai adatcsere-központban.

[HWSW] Duplájára növelte a magyarországi központi világhálós adatforgalmi kapacitását a UPC, és a hazai internet-szolgáltatók közül elsőként alakított ki 20 gigabites redundáns (2x20Gb) kapcsolatot a BIX-ben (Budapest Internet Exchange). Így jelenleg a UPC rendelkezik a legnagyobb átviteli kapacitással a hazai adatcsere-központban.

A vállalat szerint az eddigi 2x10Gb-es kapcsolat "szélesítését" a UPC-előfizetők adatforgalmának folyamatos, lényeges növekedése tette szükségessé. A chello internet-szolgáltatások felhasználóinak száma az elmúlt egyéves időszakban ugyanis mintegy 40 százalékkal bővült és mára meghaladja a 260 ezret, miközben összesített hazai adatforgalmuk az elmúlt alig több mint fél év alatt csaknem a duplájára emelkedett, ahogy a márciusban bevezetett új chello-csomagok sávszélessége egyes esetekben triplájára nőtt, és megszűntek az adatforgalmi korlátok is.

2007 (ismét) a sávszélesség-emelés éve volt Magyarországon, az év elején szinte az összes szolgáltató új, a korábbiaknál lényegesen fürgébb letöltést lehetővé tevő díjcsomagokat vezetett be. A UPC volt eme trend egyik éllovasa, aminek köszönhetően a társaság lakossági ügyfelei Magyarországon elsőként juthattak akár 20 Mbps sávszélességű csomaghoz is. A vállalat közleménye szerint a most elvégzett kapacitásbővítés mellett a következő hónapokban még további jelentős fejlesztések várhatóak a UPC hálózati kapacitásának növelésében is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.