:

Szerző: Ady Krisztián

2007. december 11. 16:32

Vezeték nélkül továbbítjuk a képet a jövő monitoraira

A vezeték nélküli USB-s kommunikációs vezérlőlapkákat gyártó Alereon segítségével fejleszti legújabb kommunikációs lapkáját a DisplayLink, mellyel újabb kábeltől szabadulhat meg a számítógép, a grafikus kártyánk és a monitorunk közötti kábelt váltaná ki az új megoldás.

[HWSW] A vezeték nélküli USB-s kommunikációs vezérlőlapkákat gyártó Alereon segítségével fejleszti legújabb kommunikációs lapkáját a DisplayLink, mellyel újabb kábeltől szabadulhat meg a számítógép, a grafikus kártyánk és a monitorunk közötti kábelt váltaná ki az új megoldás.

USB-csatlakozású monitor már most is létezik a Samsung kínálatában -- melyhez még videokártya sem kell --, a DisplayLink azonban még ezt az USB-kábelt is eltüntetné a számítógép és a monitor közül. A gyártó szerint a kifejlesztett lapka egészen 1680 x 1050 pixeles felbontásig képminőségveszteség nélkül képes átvinni a megjelenítendő képet anélkül, hogy a felhasználó bármilyen problémát tapasztalna még mozifilmek megtekintése során is.

A következő lépés, hogy meggyőzzék a videokártya- és monitorgyártó cégeket a lapka előnyeiről. Az első ilyen termékek rövid időn belül felbukkanhatnak, az azonban biztos, hogy a Wireless USB-s termékekhez hasonlóan komoly felárat kell fizetni az úttörő példányokért.

A kommunikációs lapkákat fejlesztő Alereon jó választás volt a DisplayLink részéről, a vállalatnak hatalmas tapasztalata van a Wireless USB-s vezérlőlapkák terén. A gyártó júniusban mutatta be az első olyan vezeték nélküli USB-t támogató chipjét, mely olyan frekvenciákon üzemel, mely a világ bármely országában szabadon használható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.