:

Szerző: Ady Krisztián

2007. december 7. 10:23

Színes elektromos papírt mutatott be a Fuji és Xerox vegyesvállalata is

A Fuji és Xerox vegyesvállalata, a Fuji Xerox Co., is bemutatta saját fejlesztését az elektronikus papír területén, a cég mérnökei is eljutottak a színes kijelzők megalkotásáig. Az elektronikus papírok számos készülékben, megjelenítési területen válthatják majd fel az LCD-kijelzőket, jellemzően ott, ahol nincs szükség háttérvilágításra és fontos az energiahatékonyság.

[HWSW] A Fuji és Xerox vegyesvállalata, a Fuji Xerox Co., is bemutatta saját fejlesztését az elektronikus papír területén, a cég mérnökei is eljutottak a színes kijelzők megalkotásáig. Az elektronikus papírok számos készülékben, megjelenítési területen válthatják majd fel az LCD-kijelzőket, jellemzően ott, ahol nincs szükség háttérvilágításra és fontos az energiahatékonyság.

Az ilyen kijelzők nem használnak háttérvilágítást, a fékony film alatt apró, a fekete-fehér változatnál két -- vagy több szürkeárnyalatra -- színre festett kapszulák találhatók, melyeket elektromos áram segítségével forgatnak el a megfelelő pozícióba. Mivel nincs háttérvilágítás, az elektromos papír kevésbé fényes, mint az LCD-k, ezért kevésbé terheli a szemet is. Ahhoz, hogy lássuk a kijelző tartalmát éppúgy külső megvilágítás kell, mint egy normál papírlap esetén.

A Fuji Xerox Co. kijelzője is vékony, könnyű és hajlékony, és csak addig fogyaszt energiát, amíg a tartalmát megváltoztatjuk, a megtartáshoz nem szükséges elektromos áram. A gyártó apró festett "golyók" helyett folyadékkristály kapszulákat használ. Sajnos a vállalat azt nem közölte, kereskedelmi termékekben mikor lesz használható kijelzője.

A Xerox színes e-papírja
A Xerox színes elektromos papírja

Az elektromos papírt már ma is használják néhány termékben: a Sony és az Amazon már az Egyesült Államokban is kínálja elektronikus könyvét, mely elektromos papír kijelzővel rendelkezik, a Motorola pedig piacra dobott e-papírra épített mobiltelefont is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.